Kendi elektriğini üretecek

normal.jpg

Günden güne artan enerji tüketimi, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri düşünüldüğünde,  tek çözümün yenilenebilir enerji kaynakları olduğu bir gerçek.  Coğrafi konumu itibariyle güneşlenme alanı ve süresi oldukça yüksek olan Türkiye, gün geçtikçe güneş enerjisi teknolojileri konusunda artarak gelişiyor ve yeni bir iş kolu olarak sanayicilerin ve bilim adamlarının ilgisini çekiyor.

BALIKESİR'DE GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ

1969 yılından beri Türkiye’nin enerji çözümleri markası olarak hizmet eden Tunçmatik’ in yan kuruluşu Powergie’nin, Balıkesir'de bulunan Cem Otomotiv'e, 450 m2’lik bir çatı üzerine 216 adet 250 Wp gücünde PV panel kullanılarak kurduğu güneş enerji santralinin, yılda 69.000 kWh enerji üretimi yapması hedefleniyor. Cem Otomotiv, CO2 salınımını azaltan sistemle yılda 35.19 ton CO2 salınımını önleyecek olup, sistemin 30 yıl çalışacağı göz önüne alındığında ise 1056 ton CO2 salınımını engellemiş olması öngörülüyor.

25 YIL BEDAVA ELEKTRİK ÜRETECEK

Dünyada öncü olan Alman malı invertörler ve yüksek performanslı endüstriyel güneş panelleri, yüksek sıcaklığa dayanıklı ve hava şartlarından etkilenmeyen ürünler kullanılan sistemin yaklaşık 7.5 yılda kendini amorti etmesi ve sonraki 25 yıl bedava elektrik üretmesi bekleniyor.

"MİLLİ MENFAATLERİMİZ İÇİN GEREKLİ"

Powergie Kurucusu ve Genel Müdürü Mehmet Özer, "Türkiye güneş enerjisi konusunda önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli en verimli şekilde kullanmak, milli menfaatlerimiz için çok gerekli. Cem Otomotiv yapmış olduğu yatırımla, Balıkesir bölgesindeki diğer sanayici ve iş adamlarına öncülük etmiştir. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.