Kıbrıslı liderler bir araya geldi
DHA

Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis görüşmesi, saat 09.30 sıralarında başladı.

Basına kapılı yapılan gayrı resmi görüşme, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın, ara bölgedeki resmi ikametgahında yer alıyor.

TÜRKİYE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINA SON VERMELİ

Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Akıncı ile görüşmeye giderken gazetecilere açıklamalar yaptı.

“Yaşayabilir bir çözüm hedefindeyim.” diyen Anastasiadis şöyle devam etti; “Akıncı ile görüşmeye, Kıbrıs’ta kabul edilebilir çözüme ulaşma niyetiyle gidiyorum. Kıbrıslı Rumlar yanında, Kıbrıslı Türklerin de endişelerini dikkate almalıyız.

Kıbrıslı liderler bir araya geldi

Ankara’nın tutumunu değiştirmesi lazım. Çözüme yardımcı olmak istiyorsa, iyi niyet göstermeli ve olumlu ortamı bozan yasa dışı (doğalgaz çalışmalarına) faaliyetlerine son vermeli.“

Cumhurbaşkanı Akıncı ise görüşmeye giderken açıklama yapmadı.

3 SAAT SÜRDÜ

Basına kapılı yapılan görüşme, yaklaşık üç buçuk saat sürdü. Liderler, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın ara bölgedeki resmi ikametgahında bir araya geldi.

BM AÇIKLAMA YAPTI

Kıbrıslı liderlerin görüşmesi sonrasında BM'den yapılan açıklamada, "Liderler Genel Sekreter'le üçlü görüşmeye hazır olduklarını bildirdi. Sonuç odaklı görüşmelere olanak sağlayacak referans koşullarının tamamlanmasının aciliyetini vurguladılar" ifadeleri kullanıldı.

EYLÜL'DE BİR BULUŞMA DAHA OLACAK

Akıncı ve Anastasiadis'in güven artırıcı önlemleri selamladıkları ve destekledikleri bildirildi. Ayrıca geçici BM yetkilisi Jane Holl Lute'nin de temaslara devam etmesi kararı alındı. Liderler eylülde tekrar bir araya gelecek.

Rumların müzakere şartı: Doğalgaz aramayın haberi
Kıbrıslı liderler bir araya geldi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)