Kılıçdaroğlu: Bizden düşük profilli kimse çıkmaz
ensonhaber.com

Kılıçdaroğlu: Bizden düşük profilli kimse çıkmaz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun görevinden ayrılma kararını "Bizden düşük profilli kimse çıkmaz" diyerek eleştirdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları;

"Davutoğlu’nu savunuyorsak halkın iradesine duyduğumuz saygıdan savunuyoruz. Türkiye 2010’dan bu yana farklı bir sürece götürülmek isteniyor. 4 Mayıs günü Davutoğlu’nu Saray’a davet ettiler. Saray’a gitti. Saray’dan çıktı ‘Ben istifa ediyorum’ dedi. İstifasıyla ilgili olarak ‘Benim tercihim değildir, bir zaruriyetin neticesidir’ dedi. Bir Başbakan, 23 milyon oy alan bir Başbakan, bir kişinin dudaklarından çıkan sözlere esir oluyorsa onun demokrasi kültürü yoktur. ‘Ben demokrasiye, ben milli iradeye inanmıyorum’ demektir. O zat oradaysa, 80 milyon bana oy verse hepsi hikaye diyor.

BİZDEN DÜŞÜK PROFİLLİ KİMSE ÇIKMAZ

Hep ahlakttan söz ediyoruz, hukukun üstünlüğününde, milli egemenlikten söz ederiz. Kuralları Anayasa, yasa ve devletin gelenekleri belirler. Başbakanlık maddesi vardır. ‘Sayın Cumhurbaşkanı kusura bakma beni buraya 23 milyon 600 bin kişi getirdi, bir kişi istedi diye koltuğumu bırakmam’ demesi gerekiyordu. ‘Biz böyle bir rezalet olur mu’ diyoruz; ‘Siz bunu anlamazsınız, bunun adı reise itaat, davaya sadakat’ diyorlar. Bizde böyle bir şey yok evet. Biz kula kulluk, saraya uşaklık yapan birisini aramızda barındırmayız. Bizden düşük profilli kimse çıkmaz.

BİR PARTİNİN İÇİŞLERİNE NİYE KARIŞIYORSUN

Anayasamızın 101’inci maddesi var. ‘Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisi ile ilişiği kesilir’ diyor. Sen anayasayı çiğniyorsun, bundan daha anormal ne olabilir? Bir partinin içişlerine niye karışıyorsun. 23 milyon 600 bin vatandaşıma sesleniyorum; sen sandığa gittin, oyunu kullandın, demokrasiye en güzel katkıyı yaptın; ama nasıl paraları sıfırladılarsa senin de oyunu sıfırladılar. ‘Biz düşük profilli başbakan arıyoruz’ böyle bir rezalet olamaz. Bıyık herkes bıyık bırakmaya başladı. ‘Ben düşük profilliyim’ diyor. Böyle bir ahlaksızlık hiçbir dönemde olmadı. Siz ülkeye başbakan mı, ülkeye uşak mı arıyorsunuz? Yazık, günah değil mi bu ülkeye? Böyle bir rezalete evet mi diyeceğiz? Kim olabilir?

Sayın Davutoğlu’nun hakkını savunmak, kadere bakın bize düşüyor. İstifasını açıkladığı gün, ‘Gücün yozlaşmasına karşı mücadele edin’ diyor. Bir genç çıkıp, ‘Sen niye mücadele etmiyorsun’ dese. Başkanlık sistemiyle sultanlığı getirmek istiyorlar. Bu darbe 28 Şubat darbesine benzemiyor, bu darbe yol arkadaşım dedikleri kişilerin arkadan hançerlemesidir.

Kılıçdaroğlu: Bizden düşük profilli kimse çıkmaz