Kılıçdaroğlu Fındık İçin Adalet mitinginde konuştu

CHP tarafından düzenlenen 3 günlük 'Fındık İçin Yürüyoruz' yürüyüşü bugün sona eriyor.

Trabzon'da temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Giresun'daki final mitingine katıldı.

"FINDIK KONUSUNU 2 YILDA HALLEDECEĞİZ"

Daha önce de iktidara geldiklerinde terörü 4 yılda bitireceğini söyleyen CHP lideri, fındık konusunda istikrarı 2 yılda sağlayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu Fındık İçin Adalet mitinginde konuştu

"HOLLANDA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ"

Hollanda'yı örnek gösteren CHP lideri, "Size bir örnek vermek isterim. Hollanda'yı düşünün... Konya'dan küçük Hollanda. Yıllık tarım ürünü ihracatı Türkiye'nin 5 katı. Fındığın var, her yerden talep var ama gidiyorsun üreticini ezdiriyorsun. Sömürtüyorsun. Hollanda kadar bile olamıyorsun. Biz alınterine değer veren, Bülent Ecevit'in geleneğinden gelen bir parti olarak çiftçiyi sömürtmeyeceğiz, alın terinin hakkını ona teslim edeceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu Fındık İçin Adalet mitinginde konuştu VİDEO

SURİYELİLER 1. SINIF VATANDAŞ OLDU

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Suriyelilere 30 milyar harcandı diyor. Onlar birinci sınıf vatandaş oldu. Fındık üreticisi ikinci sınıf oldu. Geldiğinde sorun. Suriyeliler verdin 30 milyar dolar bizim alınterimizin karşılığını niye vermiyorsun? Bunun hesabını soracak mısınız? Bunun sandıkta hesabını soracak mısınız? Namus sözü veriyorum. Sizin hakkınızı savunmazsam yediğim ekmek haram olsun.

Kılıçdaroğlu Fındık İçin Adalet mitinginde konuştu

"NAMUS SÖZÜ VERİYORUM"

Namus sözü veriyorum; Sizin hakkınızın savunmazsam sonuna kadar yediğim ekmek bana haram olsun. Fındık üreticisine gelince para yok ama Marmaris'te 350 odalı yazlık saray inşa ediliyor. Bir şeyi değiştereceğiz, eski algıları değiştireceğiz. Nerede bir sorun varsa çözüm adresi CHP'dir. Fındık, üzüm üreticisinin sorunlarını çözeceğiz. Elin oğlu çözüyor da biz mi çözemeyeceğiz."