Kılıçdaroğlu Reza Zarrab'a manevi tazminat ödeyecek
DHA

Kılıçdaroğlu Reza Zarrab'a manevi tazminat ödeyecek

22 Nisan 2014'teki Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Reza Zarrab'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan tazminat davasında mahkeme, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 5 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

"ELEŞTİRİ OLARAK KABUL EDİLEMEZ"

İstanbul 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen 4. duruşmada, Kılıçdaroğlu ve Zarrab'ı avukatları temsil etti. Davacı Reza Zarrab'ın avukatı Gizem Naz Gündoğan, "Davalı, kamuoyu önünde müvekkilime yönelik, hakaret ve iftira niteliğindeki "soyguncu, rüşvetçi, sahtekâr" diyerek, eleştiri mahiyetinde kabul edilemeyecek sözlerle siyasetçi olmayan müvekkile saldırıda bulunduğundan talebimiz yönünde karar verilmesini istiyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATI TAPELERİ İŞARET ETTİ

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise yaptığı savunmada, CHP liderinin grup toplantısında sarf ettiği söylemlerin, mahkeme kararıyla elde edilen telefon dinlemelerinde ve mahkeme dosyalarında sabit olduğunu söyledi. Avukat Çelik, "Davacı siyasetçi değilse de bakanlarla usulsüz ilişkide olduğu tüm kamuoyunca bilinmektedir. Yine hâkim kararıyla tespit edilen tape kayıtları uyarınca bakanlara rüşvet verdiği sabittir. Yine bunlara göre Zafer Çağlayan'a rüşvet vermek için 700 bin dolarlık saat verdiği ortadadır. Ayakkabı kutularında paralar verildiği aşikârdır. Tüm bunlar dosya kapsamında sabit ve tüm kamuoyunca bilinmektedir. Bu haksız davanın reddine karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme hâkimi, davayı kısmen kabul ettiğini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu'nu 5 bin TL manevi tazminata mahkûm ettiğini açıkladı.

100 BİN TL İSTEMİŞTİ

Reza Zarrab avukatları aracılığıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik "sahtekâr, rüşvetçi ve soyguncu" kelimelerini sarf ettiğini iddia etmiş; CHP liderine kişilik haklarına saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği gerekçesiyle 100 bin TL manevi tazminat davası açmıştı.

Kılıçdaroğlu 22 Nisan 2014'teki grup toplantısında şunları söylemişti:

"Reza Zarrab'ın aile fotoğrafında da önemli bir yeri var. Balkon konuşmasında bütün soyguncular oradaydı. Zarrab da orada olsun. Rüşvetin yeni adı cari açığı kapatma. Ben merak ediyorum; bu adam sanayiciydi de, haberimiz mi yoktu? Rüşvetin adı cari açık oldu şimdi. Çıkarıyorsunuz Reza Zarrab'ı arkasında fon olarak Türk bayrağı kullanılıyor. En ağrıma giden budur. Bir sahtekârın arkasına Türk bayrağı koyularak onu meşru gösterme asla mümkün olmamalıdır."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)