Kılıçdaroğlu'ndan silah bırakma çağrısı hakkında açıklama
AA

Kılıçdaroğlu'ndan silah bırakma çağrısı hakkında açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısında bulunduğunu söylemesi hakkında saatler sonra açıklamada bulundu.

"Silahlar gerçekten bırakılırsa mutlu oluruz" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

SİLAHLARIN BIRAKILMASI EN BÜYÜK ARZUMUZDU

"Açıklama, iki kanat tarafından da yapıldı. Ortak açıklama yapıldı. Silahlar bırakılırsa bundan memnun oluruz. Türkiye'de silahların gölgesinde barış olmaz. Silahların bırakılması, en büyük arzumuzdu. Eğer bu gerçekleşirse son derece mutlu oluruz. Diyorduk, 'analar ağlamasın' diye. Anaların ağlamayacağı bir ortamı yaratabilirsek mutlu oluruz. Biz, bu sorunun güvenlik önlemleriyle çözülemeyeceğini defalarca zaten dile getirmiştik. Demokrasi ve özgürlükle çözülebilir bu sorunlar. Umarım çözülmüş olur.

BÖYLE BİR ŞEY OLURSA MUTLU OLURUZ

10 maddeyle ilgili somut bir talep ya da somut bir öneri görülmüyor. Orada söylenen demokrasi, özgürlük, birlik, beraberlik, zaten bunlar hepimizin ortak istediği şeyler Önümüzdeki günlerde ayrıntıları göreceğiz. Şimdi böyle bir çağrı yapılıyor, 'Silahlar bırakılsın' diyor. İki taraf da silahları bırakacağını açıklayacağını söyledi. Böyle bir şey olursa mutlu oluruz"

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)