Kılıçdaroğlu'nun Rockçı oğlu

CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun en büyük destekçisi ailesi. Eşi Sevim Kılıçdaroğlu, 'İnşallah ülke için,parti için hayırlı olur' derken, babasının kararını otobüste öğrendiğini belirten baterist Kerem Kılıçdaroğlu da, umutlu: 'Çalışırsa bir şeyler yapabilir. Ama parti tabanı ve halkın verdiği destek de önemli.'

Adaylığı açıklayacağı gün
CHP'de ayrışmalara neden olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa adaylığını, eşi ve oğlu AKŞAM'a değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıkladığı günün sabahını anlatan Sevim Kılıçdaroğlu, 'Her zaman olduğu gibi saat 07:00'de kalktı. Güne, gazetelere bakarak başladı. Kahvaltısını evde yaptı' dedi. Sevim Hanım, 'Aday olacağını biliyor muydunuz?' sorusuna, 'Evde öyle çok konuşulmazdı. Ancak o gün evden çıkarken, saat 11:00'de düzenleyeceği basın toplantısıyla aday olacağını söyledi. Ben de o zaman öğrendim. Bütün kararlarının arkasındayız' diye konuştu.

TELEVİZYONDAN TAKİP ETTİ
Soğuk algınlığı nedeniyle evden çıkmadığını belirten Sevim Kılıçdaroğlu, eşinin adaylık açıklamasını da evinde bir arkadaşıyla birlikte televizyondan izlediğini söyledi. 'Eş-dosttan, tanıdıklardan telefonlar geliyor. Bu aramalar daha çok kutlama telefonları oluyor' diyen Sevim Hanım, 'Eşinizin adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna ise şu karşılığı verdi: 'İnşallah hayırlısı olur. Parti için, ülke için hayırlısı, iyisi olur' yanıtını verdi.

Çalışırsa güzel şeyler yapabilir
Kerem Kılıçdaroğlu. Henüz 26 yaşında. Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç çocuğundan en küçüğü. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun olduktan sonra, ODTÜ Uluslararası İlişkiler'de master yapan ve amacının akademisyenlik olduğunu söyleyen oğul Kılıçdaroğlu, 8 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Sert Sessiz Rock Grubu'nun bateristi.

OTOBÜSTE ÖĞRENDİM
Babasının kararını açıkladığı saatlerde İstanbul'daki bir konser için Ankara'dan yola çıktığını belirten oğul Kılıçdaroğlu, 'Adaylığını otobüste öğrendim. Fakat babama ulaşamadım' dedi. Aynı gece bir barda sahne alan Kerem Kılıçdaroğlu'nun, babasının adaylığıyla ilgili düşüncesi ise şöyle: 'İnşallah hayırlısı olur. Çalışırsa, parti tabanı ve halk desteklerse bir şeyler yapabileceğine inanıyorum.
Tabii buradaki, parti içi diyaloglar, parti desteği de önemli.' Babasının SSK Genel Müdürlüğü'nden bugüne kadar geç saatte ve yorgun olarak eve geldiğini, bu yüzden evde fazla siyaset ve iş konuşmadıklarını anlatan Kerem Kılıçdaroğlu, 'Baba-oğul olarak ilişkiniz nasıl?' sorusuna şu yanıtı verdi: 'Gayet güzel. Tek sorunumuz, çok yoğun çalışmasından dolayı yeterince birbirimizi görememiz.'

SERT SESSİZ
Kerem Kılıçdaroğlu'nun, bateristlik yaptığı grubun ismi Sert Sessiz Rock Grubu. 2003 yılında kurdukları grubun ismi babanızı anlatıyor mu?' sorusuna oğul Kılıçdaroğlu, 'Grup isminin siyasi bir anlamı yok' karşılığını verdi. Galatasaraylı olduğunu belirten Kerem, babasının ise Fenerbahçeli olduğunu ifade etti.