Kızını okutmak için emekli olmayan polis şehit oldu
Ajanslar

Adana’da önceki akşam hastane çıkışında motosikletli 2 PKK’lı teröristin Kalaşnikoflarla açtığı ateş sonucu şehit düşen komiser yardımcısı Süleyman Çakır (39) ve polis memuru Bircan İlhanlı (48) için dün Valilik bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törende her iki şehidin yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

Kızını okutmak için emekli olmayan polis şehit oldu

HEMŞİRELİĞİ KAZANMIŞTI

Bu yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nü kazanan ve önceki gün gittiği Erzurum’dan babasının acı haberiyle Adana’ya dönen Bircan İlhanlı’nın kızı Arzu İlhanlı, baygınlık geçirdi.

KIZINI OKUTMAK İÇİN EMEKLİ OLMADI

İki çocuk babası şehit polis memuru Bircan İlhanlı’nın emekli olmak istediği fakat üniversiteyi kazanan kızını okutabilmek için çalışmaya devam ettiği öğrenildi. İlhanlı’nın bir gün önce kızını Erzurum’da kazandığı üniversiteye kaydettirip Adana’ya döndüğü öğrenildi.

Kızını okutmak için emekli olmayan polis şehit oldu

"KİMSEYE VERECEK MESAJIM YOK"

Şehit İlhanlı’nın babası İzzet İlhanlı (75), bir oğlunun Bursa’da astsubay olduğunu, şehit olan oğlununsa 6 yıldır Adana’da görev yaptığını belirterek “Kimseye verecek bir mesajım yok hem versem ne olacak ki? Dinleyen yok, halimizi soran, bilen yok. Vatan sağolsun demekle iş bitmiyor. Vatan bizim vatanımız ama böyle vatan kurtulmaz. Her gün şehit her gün şehit. Allah herkesin çocuğunu korusun” dedi.

VALİ: EN KATI CEVAP VERİLECEKTİR

Komiser yardımcısı Süleyman Çakır’ın cenaze töreninde babası Ali Çakır oğlunun görevini yaparken hayatını kaybettiğini belirterek taziyeye gelenlere “Vatan sağolsun” dedi. Sinir krizi geçiren anne Meryem Çakır’ı ise polis memurları teselli etti. Çakır’ın evli ve 2 çocuk sahibi olduğu belirtildi.

Kızını okutmak için emekli olmayan polis şehit oldu

Törende konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, “En kısa sürede bu saldırıyı yapanları yakalama ümidi içindeyiz. Polis teşkilatımıza, ülkemize, şehrimize başsağlığı diliyoruz. Hukuk kuralları içerisinde en katı biçimde cevap verilecektir” dedi. Vali Büyük’ün konuşmasının ardından bir vatandaş, çözüm sürecini eleştirerek “Vali buzdolabındakiler ne oldu? Ne zaman buzdolabından çıkacak?” diye bağırdı.

İl Müftüsü Arif Gökçe’nin şehitler için dua ettirmesinin ardından şehit polis memuru Bircan İlhanlı’nın cenazesi Kozan İlçesi’nde, Süleyman Çakır’ın cenazesi ise Ceyhan İlçesi’nde toprağa verildi.

Kızını okutmak için emekli olmayan polis şehit oldu