Kobani'ye saldıran IŞİD militanları sınırdan görüntülendi

ö

Çatışmaların artması üzerine Yumurtalık bölgesindeki askeri alanda hareketlilik yaşandı. Asker alarmda, güvenlik önlemleri artırıldı. Sınır hattının gözetlendiği kulelere çıkan askeri yetkililer, inceleme yaparken, sivil araçlarla askeri birliklerin taşındığı görüldü. Örgütün Kobani'ye çok yaklaşması üzerine koalisyon gücünün IŞİD'i vurduğu öğrenildi. Kobani'ye saldıran IŞİD üyeleri sınırdan da görüntülendi. Öte yandan IŞİD'in Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'ne yaklaşması ardından sınırın Türkiye tarafındaki Kilis'te zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Kobani'yi kuşatan IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Gece boyu silah sesleri yükseldi. IŞİD militanları ilçeyi üç ayrı noktadan tank ve ağır silahlarla kuşattı.Ablukaya alınan kent merkezi havan ve tank atışlarıyla vuruluyor. Kobani'den dumanların yükseldiği görüldü. Yaşanan bu anlar ise kameralara yansıdı. IŞİD'in daha önce Kobani'ye 5 kilometre yaklaştığı duyurulmuştu. Mesafenin 4 km'ye indiği belirtiliyor. Türkiye sınırından ise Kobani'ye saldıran IŞİD militanları görüntülendi.

Kobani'ye saldıran IŞİD militanları sınırdan görüntülendi

DIŞ MAHALLELERE KADAR İLERLEDİ

Al Jazeera'nin haberine göre Kobani merkezinin dış mahallerine kadar ilerledi.Kobani'de bulunan bir aktivist IŞİD'in Kobani'ye çok yaklaştığını ve kentin geceden beri top atışlarıyla vurulduğunu söyledi. Kobani kent merkezinde bulunan sivillerin büyük bir çoğunluğu Türkiye'ye geçse de kent merkezinde birkaç yüz sivil kalmış durumda.

YPG DIŞ MAHALLELERE ÇEKİLMİŞTİ

Pazartesi gecesi yaşanan yoğun çatışmaların ardından YPG güçleri Kobani'nin dış mahallelerine çekilmişti. IŞİD güçleri, Kobani'yi çevreleyen Mazraat Amud, Cakur, Kir Muman, Mamayt, Karruf, Edikoye, Termik, Kazıka, Halice, Mızır Davut, Kikan, Alişar, Şaran, Cuma Ali, Tilecib ve Kabacik köylerini elinde tutuyor. Kobani'ye güneyde ağırlıklı olmak üzere üç koldan havan atışlarını sürdüren terör örgütü IŞİD'e kentteki milislerin de yoğun şekilde karşılık verildiği gözlendi. Çatışmalar sırasında IŞİD militanları bir tankla Kobani'ye top atışı yaparak, tekrar en yakın mevziye kaçtı.

IŞİD'ÇİLER TEPELERE GİZLENİYOR

AA'nın haberine göre Kobani'ye bağlı Şiftek köyü Zorafa mevkisindeki çatışmaların da şiddetinin önceki günlere göre arttığı gözlendi. Bazı IŞİD mensuplarının Kobani'nin içinden geçen demiryolu çevresinde ve tepelerdeki mevzilerde gizlendikleri görüldü. Yüksek tepelere ve evlerine çıkan kimi vatandaşlar ise sınırın karşısındaki gelişmeleri izliyor. Çıplak gözle de izlenebilen Türkiye sınırına yaklaşık 300 metre mesafedeki çatışmaları bazı mahalle sakinleri cep telefonlarıyla kaydediyor.