Adapazarı'ndaki go-kart faciasında kusurlu işletmeci

Adapazarı'ndaki go-kart faciasında kusurlu işletmeci

Adapazarı'nda go-kart pistinde meydana gelen ve üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Tuğba Erdoğan'ın başının koparak ölmesiyle sonuçlanan akılalmaz kaza ile ilgili Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında pistin işletmecisi Y.M. ile kardeşi Ö.M. hakkında 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 6 yıla kadar varan hapis cezası istemi ile dava açıldı.

BAŞI KOPARAK ÖLMÜŞTÜ

Bir ay önce bir alışveriş merkezinin go kart pistinde meydana gelen olayda sözlüsü ve arkadaşlarıyla birlikte Çevre Yolu'nda bir alışveriş merkezinin bahcesinde bulunan go-kart pistine gelen 23 yaşındaki Sakarya Üniversitesi öğrencisi Tugba Erdoğan, go-kartta atkısının aracın arka tarafında bulunan ve hareket etmesini sağlayan aks miline sarılması nedeniyle başı koparak ölmüştü.

Emniyet kemeri başını kopardı

Adapazarı'ndaki go-kart faciasında kusurlu işletmeci

İŞLETMECİ ASLİ KUSURLU

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında Tuğba'nın ölümünde, bilirkişi raporuna göre piste go karta bineceklere yönelik bir uyarı tabelesı olmadığı gibi işletmecilerin de aldığı önlem bulunmuyordu. Olay sırasında da piste bulunan işletmeci Y.M. ile kardeşi Ö.M.'nin, Erdoğan'ın ölümünde asli kusurlu oldukları belirtildi.

Savcılık tarafından yapılan soruşturmada ayrıca go-kart pistinin yeterliliği konusunda belge istemediği gerekcesiyle Adapazarı Belediyesi de tali kusurlu bulundu

GENÇ KIZIN ATKISI OLDUĞU HALDE İZİN VERDİLER

Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede işletmeci iki kardeş hakkında genç kızın üzerinde atkısı olduğu halde go-kart aracına binmesine izin vererek ölümüne sebebiyet veren Ö.M. ve Y.M.'nin taksirle ölüme sebebiyet verme suçunu işlediklerini kaydeden savcı, şüpheliler için üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası istiyor.

Adapazarı'ndaki go-kart faciasında kusurlu işletmeci