Konut alımında vade 20 yıla çıkıyor
ensonhaber.com

Gayrimenkul sektörü temcileri yeni bir kampanya atağı için bir araya geldi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Emlak Konut GYO öncülüğünde bir kampanya seferberliği başlatılmış ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) desteği ile 56 bin konut 0.70 faiz ve 120 ay vadeli ile satışa sunulmuştu.

Konut alımında vade 20 yıla çıkıyor

YENİ KAMPANYA İÇİN GÖRÜŞ BİLDİRİLDİ

Gayrimenkul sektörünün ‘ekonominin çarkları dönsün’ diye Ağustos 2016’da başlattığı kampanya iç piyasada hareketlilik getirdi ve yıl sonuna kadar sürdü. Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu hareketliliğin 2017’de de devam etmesi için yeni bir seferberlik başlatma kararı aldı.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, sektörde markalı konut üreten müteahhitlerle bir toplantı düzenledi. Ataşehir’deki Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda inşaatın patronları yapılacak yeni kampanya için görüş alışverişinde bulundu.

Konut alımında vade 20 yıla çıkıyor

Alınan karar sonucu markalı konut projelerinin 240 ay yani 20 yıl vade ile satılması ve bu yolla taksitlerin düşmesi hedefleniyor. Konuyla ilgili A Haber'e açıklama yapan Murat Kurum, kampanyayla ilgili detayları aktardı.

Kurum, 30 projeyi kapsayan kampanyada 2500 bağımsız bölüm ve 2 milyar ciro elde ettiklerini açıkladı. Emlak Konut GYO'nun 15 Temmuz'dan sonra düzenlediği kampanyanın diğer firmalara öncülük yaptığını belirtti.

Murat Kurum: Dar ve orta gelirliye ev fırsatı İZLE

120 AYA YÜZDE 0,70 VADE FARKI

Yapılan toplantı sonrası alınan kararları değerlendiren Kurum, "Aldığımız kararla vade oranlarını aşağıya çekerek, yani 120 aya yüzde 0,70 vade farkı vermiştik. Daha da aşağıya çekerek vade sayısını da 240 aya varan vadeye artırarak bir kampanya yapmayı hedefliyoruz. Böylece orta ve orta altında gerçekten kira öder gibi ev sahibi olabilmenin de önünü açmak üzere bir kampanya bu." diye konuştu.

Konut alımında vade 20 yıla çıkıyor

"KONUT ALMANIN TAM ZAMANI"

Murak Kurum ayrıca, "Emlak Konut olarak, bankalar olarak ve yükleniciler olarak ciddi bir katkı yapacağız. Bu katkı yüzde 25'lere varacak. Açıkçası belirli bir limiti kapsayacak. Bu büyük bir fedakarlık. Bu fedakarlıkta da konut almanın da tam zamanıdır diye düşünüyorum."

KURUM HEDEFLERİNDEN BAHSETTİ

Kampanya hedeflerine de değinen Kurum, "Hedefimiz açıkçası şu: Şu an bizim satışta yaklaşık 15 bin bağımsız bölümümüz var ve 2,5- 3 milyar ciroyu kapsıyor. 20- 25'ini veya 30'unu kapsayan bir kısmını yapacağız buna. Bu konuyla ilgili bir karar almadık. Önümüzdeki süreçte açıklayacağız. Ama şunu söyleyebilirim ki bununla birlikte bütün diğer sektör de bu kampanyaya dahil olacaktır." şeklinde konuştu. Kurum, kampanyanın Şubat ayında başlayıp Mart'ın sonu gibi biteceğini açıkladı.