Kop Tüneli'nin yüzde 38 tamamlandı
AA

Yapımı 4 yıldır tüm hızıyla devam eden 6 bin 500 metre uzunluğundaki Kop Tüneli'nin her iki 2 tüpünde zorlu zemine rağmen 2 bin 250 metre ilerleme sağlandı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu yaptığı açıklamada, Erzurum-Bayburt karayolu üzerindeki 2 bin 400 metre rakımlı Kop Dağı'nın altından geçen tüneldeki çalışmaların güçlükle sürdürüldüğünü söyledi. Karadeniz'i Erzurum üzerinden Orta Asya'ya bağlayan 2 tüpten oluşan tünelde her bir tüpün uzunluğu 6,5 kilometre olacak.

Kop Tüneli'nin yüzde 38 tamamlandı

"MESAFE 15 DAKİKAYA DÜŞECEK"

Karayolları 12. Bölge Müdürü Enver Şerif Bağ. "Kop Dağı kışın sürekli kapanmalarla anılan, taşıtların ve sürücülerin çok zorlandığı bir geçidimiz. Tünelimizin bitmesiyle bu olumsuzlukların kaldırılmasını hedeflemekteyiz. Ana yolda toplam 6,5 kilometre bir kısalma sağlamayı hedeflemekteyiz. Kilometre az olmakla birlikte ulaşım süresi yaklaşık 55-60 dakikalardan 10-15 dakikalara kadar düşecek" dedi.

Kop Tüneli'nin yüzde 38 tamamlandı

"2020'DE HİZMETE AÇILACAK"

Bağ, Türkiye'nin en uzun 5 tüneli içerisinde yer alacak tünelde çalışmaların yüzde 38 seviyesinde olduğunu bildirdi. "Olağanüstü bir durum görülmezse 2019 yılı içerisinde ışığı görmeyi hedeflemekteyiz. Belki 2020'de tamamen güvenli bir şekilde trafiğe hizmet verecek hale getireceğiz" diyen Bağ, "Tünelde şu anda firma bünyesindeki 270 personelin yanı sıra karayolları ve müşavirlik elemanlarımızı da kattığımızda personel sayısı 300'ü geçmektedir" dedi.

Kop Tüneli'nin yüzde 38 tamamlandı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)