Kosova'da sokaklar savaş alanı

kosova

Polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmada 52’si polis olmak üzere 110 kişinin yaralandığı protesto gece saatlerinde sona erdi. Polis, göz yaşırtıcı bomba, plastik mermi, cop ve tazyikli su kullanarak, binlerce göstericiyi dağıttı.

Kosova'da sokaklar savaş alanı

Protesto gösterisinin düzenlendiği ve gösterici ile polis arasında yaşanan çatışmanının şiddeti, gösterinin düzenlediği meydan ve caddelerdeki maznzaralar yansıttı. Protesto gösterisinin düzenlendiği “İskender Bey” , “Rahibe Teresa” ile “Zahir Payaziti” meydanları ile ana caddelerdeki taş yığınları, sökülmüş kaldırım taşları, yanan çöp konteynerleri, görülen manzara oldu.

Kosova'da sokaklar savaş alanı

Bazı caddeler taş yığınları ve diğer cisimler nedeniyle trafiğe henüz açılmazken, Meydanların önemli noktaları ve Priştine kavşaklarında nöbet tutan Kosova polisi, göstericilerin şehir merkezine sızmasını önlüyor.

Kosova'da sokaklar savaş alanı

Binlerce kişinin katıldığı protesto gösterisi, Trepçe madenlerinin devlet idaresine geçmesi ve Kosovalı Sırp Bakan Aleksandar Jablanoviç’in görevinden alınması taleplerinin hükümet tarafından yerine getrilmemesi nedeniyle muhalefet partileri tarafından örgütlendi.

Kosova'da sokaklar savaş alanı