Köylüler vuruldu haberini haber kanalları görmedi

Köylüler vuruldu haberini haber kanalları görmedi

Irak sınırında 30'u aşkın köylünün, Türk savaş uçaklarının PKK'lılara yönelik düzenlediği bombalı saldırı sonrası öldüğü iddiası gece geç saatlerden itibaren çeşitli kaynaklarda dile getiriliyordu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal paylaşım siteleri ve kimi haber sitelerinde haber verilirken yaşananlarla ilgili ilk resmi açıklama sabah saatlerinde Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'dan geldi. Özkan ilk belirlemelere göre 20'yi aşkın kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bazı haber kanalları 12 saat boyunca suskunluklarını Valiliğin açıklamasının ardından bozdu ve yaşananları ‘iddia' olarak izleyicilerine duyurdu.

BU DEFA SON DAKİKALARINI CÖMERTÇE KULLANMADILAR

Ancak Türkiye'nin en iyi haber kanalı olduğunu iddia eden NTV, Valiliğin olayla ilgili açıklamasını vermekle olayı geçiştirdi. Her fırsatta Türkiye'nin haber kanalı olduklarını öne süren kanallar bir anda tüm habercilik refleksini yitirdi. Türkiye'ye haber vermeyen kanallar, Türkiye-Irak sınırında hayatını kaybeden 30'u aşkın kişiyi yok saydı.

Birçok normal gelişme karşısında ‘son dakika' bantlarını cömertçe kullanan üç büyük haber kanalı bir anda cimrileşmiş ve ağız birliği etmişçesine susarak, saat 11.50'de TSK'nın açıklamasını ‘son dakika' gelişmesi olarak verdi

NTV-CNNTÜRK-HABERTÜRK

Yaklaşık 12 saat önce meydana gelen bombalama olayı sonrası NTV öğlen bülteninde Şırnak Valiliği'nin açıklamasından tam 4 saat sonrasında haberi geçti.

CNN Türk televizyonu da olayla ilgili herhangi bir haber geçmezken yayın akışındaki programlarda üstü kapalı olarak yaşananlara değindi.

Habertürk televizyonu ise tüm yaşanan gelişmelere kayıtsız kalıp sadece Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı 8 maddelik açıklamayı son dakika olarak verdi.