Kürt gençlerine linç girişimi iddiası

İnşaatlarda çalışmak için Ankara'ya gelen 7 Kürt işçi ev tuttukları Kutlu Mahallesi'nde önce mahalleliler tarafından tehdit edildi ardından da linç edilmek istendi.

Kürt iseniz bu mahallede barınamazsınız
Metropollerde yaşayan Kürtlere yönelik saldırılara gün geçmiyor ki bir yenisi eklenmesin. Kimi saldırılar basına yansırken kimi saldırılar ise gün yüzüne çıkmıyor. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz hafta Ankara'nın Kutlu Mahallesi'nde ev tutan 7 Kürt işçiye yapılan saldırı oldu. Van, Muş ve Bitlis'ten inşaatlarda çalışmak için Ankara'ya gelen Kürt işçilerden Harun Meydan, Adem Bozkurt, Hayrettin Küfreli, Kayhan Boztepe ve 3 arkadaşları Mutlu Mahallesi'nde ev tutmaları ile hayatları değişti. Ev tuttukları zaman mahallelilerin kendilerine gelip, "Kürt iseniz bu mahallede barınamazsınız. Bu evi boşuna tuttunuz" diye tehditlerde bulunduğunu kaydeden 7 işçiden Harun Meydan, "Biz mahallede gezdiğimiz zaman bize düşman gibi bakmaya başladılar. Kimse bizimle konuşmak istemiyordu. Sanki biz onlara bir şey yapmışız gibi sürekli bizi izliyorlardı" dedi.

'Arkadaşımı 4 kişi tutup ayağını kaldırım taşıyla kırdılar'
Kendilerinin inşaat işçisi olarak çalıştıklarını ve işlerinin ağırlığından dolayı eve gelip yemek yedikten sonra yattıklarını belirten Harun Meydan, "Bizler mevsimlik işçileriz. İnşaat sezonu açıldığı zaman memleketlerimizden büyük şehirlere gelerek inşaatlarda çalışırız. Bu evi de 7 arkadaşımızla birlikte tuttuk. Sabahları inşaata gidip oradan da eve geliyorduk. Mahallede fazla bulunma imkanımız olmuyor. Geçen hafta cumartesi günü inşaattan geldik eve yemek hazırlamaya başladık. Akşam saatlerinde mahalleden seslerin geldiğini duyduk. Dışarı baktığımızda yaklaşık 150 kişilik mahalle sakini küfür ederek bize 'Gidin buradan sizi istemiyoruz' diye bağırmaya başladı. Daha sonra evi taş yağmuruna tutular. Bütün camları kırdılar" dedi. Olayların başlamasının ardından Akdere Karakolu'ndan gelen 3 polisin evlerine geldiğini kaydeden Meydan, "Polis biz dışarının sakinleştiğini söyleyerek gelin sizi götüreceğiz dedi. Bizde onlara çıkmayacağımızı söyledik. Ancak zorla çıkaracağız dediler ve bizi dışarı çıkardıklarında kalabalığın orda beklediğini gördük. Polis bizi bilerek onların ayağına götürdü. Ardından grup bize saldırmaya başladı. Beni 2 kişi tuttu ve kafama tuğla ile vurdular. Nesim arkadaşı 4 kişi yere yatırdı ve kaldırım taşıyla ayağına vurarak kırdılar. Kayhan arkadaşın ise kaburgaları kırıldı. Diğer arkadaşlarda çeşitli yerlerinden darp edildiler" dedi.

'Bu adam Kürt, PKK'lı bunlar Allah'ını seven vursun'
Saldırıların bununla sınırlı kalmadığını kaydeden, Meydan, "Daha sonra biz kendi imkanlarımızla hastaneye gittik. Kayhan'ı ise gelen Ambulans hastaneye götürdü. Kayhan hastaneye gittiğinde orda da grubun saldırısına uğradı. Ambulanstan indirilince orda bulunanlar 'Bu adam Kürt, PKK'lı bunlar Allah'ını seven vursun' diye bağırarak arkadaşımıza saldırdılar. Ayağı kaldırım taşıyla ezilerek kırılan Nesim'e 4 ay iş göremez raporu verildi. Arkadaşımız memleketi Van'a gitti. Benimde kafama 4 dikiş attılar. Biz sabah evimize gittiğimizde ise kapımız kırılmış evde bulunan elbiselerimizin hepsini almışlardı. Evi talan etmişlerdi" şeklinde konuştu.

'Polis bizi linç etmeleri için ellerine verdi'
Kendilerini dışarı çıkaran polis memurları hakkında şikayetçi olduklarını belirten Meydan, "Biz dışarı çıkmayacaktık. Belli ki o polislerle grup içerisinde bazılarının ilişkisi var. Onlar bizi bilerek dışarı çıkardılar. Dışarıda 150 kişi var. Polis linç etmeleri için bizi ellerine verdi. 3 polis bizi nasıl koruyacak. Ve tahmin ettiğimiz gibi oldu" dedi.