Kuşum Aydın feminenliğe giden hikayesini anlattı

c

90’lı yıllara ‘Kuşum’ şarkısı ve lakabıyla damga vurdu. Yaptığı sahne programlarıyla gece hayatının tam göbeğindeydi ama o hep üç maymunu oynadı. Yeni bir single’la geri dönen Kuşum Aydın yaşadıklarını ilk kez sansürsüzce Hürriyet'e anlattı;

KENDİMİ TANIMAM 35'Lİ YAŞLARI BULDU

Hep feminen bir adam mıydınız?

Fatih, Karagümrük’te büyüdüm. Tutucu bir sülalem vardı. 22 yaşıma kadar hep sakallıydım.

Devreler nerede yandı?

Ormanda! (Gülüyor) Şaka tabii. Üniversiteye girdim, yallah tazyik. Hayatı gördüm, kendimi buldum. Sakalları kestim, içimden o feminenlik, frapanlık çıktı. Bir de bizim sizin gibi internetimiz yoktu. Her şeyi bilmiyorduk. Kendimizi tanımamız 35’li yaşları buldu.

YATAĞIMI HEP GİZLİ TUTTUM

Aile ne yaptı?

Tek çocuğum. Biri güzel sanatlar, diğeri işletme, iki üniversite okudum. Babam son derece ciddi bir adamdı. Beni takım elbiselerle müdür olacak diye beklerken bir sabah taytımla, yüzümde makyajımla gazete manşetlerindeydim. Kalp krizi geçirmesin diye annem gazeteleri babamdan zor saklamış.

Nereye kadar saklayabildi?

Sonunda duydu tabii. Ne kızdı ne de destekledi. Sadece, “Ömrümde bana torun yerine kedi sevdirdin ya helal olsun sana” diye son lafını koydu, öbür dünyaya öyle gitti. Sonra konu yıllarca kapandı ve konuşulmadı. Ben de yatağımı hep gizli tuttum. Herkes merak etti. Öyle de devam etsin istiyorum.

Hadi o gizliliği bozalım... Aşkta cinsiyet ayrımı var mı?

Hiçbir konuda cinsiyet ayrımım yok.

"TAM 4 YILDIR KUŞ ÖLDÜ"

Şimdi ne hissediyorsunuz?

Dört yıldır hayatımda seks yok. Ne hissediyor ne de uygulamaya koyuyorum. Yılların tokatını yedim herhalde. Tam dört yıldır kuş öldü beybi!

Hiç çocuk istemediniz mi?

Çok istedim.

Neden evlat edinmediniz?

Neden edineyim? Çocuğum olabiliyor. 28 yaşımdaydım, bir kadın hamile kaldı, aldırdı. Bir kere de üniversitede Viyanalı bir kız, “Senden hamile kaldım” dedi. Daha annemlere söyleyemeden kız bavulunu alıp ülkesine döndü.

YURTDIŞINDA BİR ÇOCUĞUM OLMUŞ OLABİLİR

E çocuk?

Belki bir yerde bir çocuğum var. Bunu Yasemin Bozkurt araştırdı. Ama Viyana hükümeti bilgi vermediği için ulaşılamadı.

Hollanda’da bir erkekle evlilik yaptığınız doğru mu?

Çüş artık! Orada bir kadınla evlendim. Oturma izini almak için.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN