Kuzey Kore'nin füzesi Guam'ı vuracak menzilde
Ajanslar

asd

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japonya'ya doğru füze fırlattığını açıkladı.

PASİFİK'E DÜŞTÜ

Japonya Devlet Bakanı Yoshihide Suga, füzenin Hokkaido adasının üzerinden geçtiğini ve adanın 2 bin kilometre doğusunda Pasifik Okyanusu'na düştüğünü belirtti.

3 BİN 700 KM HAVADA KALDI

Güney Kore askeri yetklilileri, füzenin Başkent Pyongyang yakınlarından fırlatıldığını ve 3 bin 700 kilometre havada kaldığını açıkladı. Bu mesafenin, ABD'nin Pasifik'teki adası Guam'ı vurmak için yeterli olduğu belirtiliyor.

Kuzey Kore'nin füzesi Guam'ı vuracak menzilde

GÜNEY KORE ACİL TOPLANACAK

Güney Kore ordusu, Güney Kore ve ABD'nin füze fırlatımının detaylarını analiz ettiklerini açıkladı. Güney Kore ayrıca Ulusal Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

ABD'DEN İLK TEPKİ

ABD kanadından ilk tepki Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan geldi. Tillerson, Kuzey Kore'nin yeni bir füze fırlatmasına ilişkin, "Devam etmekte olan provokasyonlar sadece Kuzey Kore'nin diplomatik ve ekonomik olarak yalnızlaşmasına sebep oluyor." ifadesini kullandı.

Kuzey Kore'nin füzesi Guam'ı vuracak menzilde

"Kuzey Kore'nin provokatif bir şekilde füze fırlatması, ABD'nin müttefiki olan Japonya halkına yönelik olarak son haftalarda yapılmış ikinci tehdidi temsil etmektedir." açıklamasını yapan Bakan, diğer bütün ülkelere Kuzey Kore rejimine karşı yeni adımlar atmaları yönünde çağrıda bulundu.

Tillerson, devam eden provokasyonların sadece Kuzey Kore'nin diplomatik ve ekonomik olarak yalnızlaşmasına neden olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore'nin 33 yıllık füze denemeleri VİDEO