Londra metrosunda patlama
ensonhaber.com

Londra'danın Fulham bölgesinde bulunan Parsons Green metro hattında içeriği tanımlanamayan bir kova patladı. Metroda bulundan 20'den fazla kişi yaralandı. Kutuya hiçbir şey olmadı. Çevredeki diğer cisimler de zarar görmedi. Sadece insanlar yaralandı.

FRANKFURT'UN BENZERİ

Geçtiğimiz günlerde de Frankfurt Havalimanı'nda insanların benzer yaralanma belirtileri yaşadığı bir patlama gerçekleşmiş fakat olaya ilişkin yeni bilgi ve görüntü yayınlanmamıştı.

Bunun yeni nesil bir terör saldırısı akımı olduğu düşünülüyor.

Londra metrosunda bir patlama meydana geldiği açıklandı. Olaya ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken, olayın ardından hemen metro istasyonları tahliye edildi.

Londra metrosunda patlama-GALERİ

Londra metrosunda patlama

Polis olaya ilişkin bir bilgi vermezken patlamanın metro içerisindeki bir kutuda meydana geldiği belirtildi. Olayda yaralıların bulunduğu da gelen bilgiler arasındayken, ambulans ve sağlık ekipleri de yaralılar ile ilgileniyor. En az 18 yaralının hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Yaralıların durumu ise ciddi değil.

METRODA PATLAMAMIŞ İKİNCİ BİR CİSİM BULUNDU

Times'ta yer alan habere göre, olay yerinde ikinci bir patlamamış cisim bulundu. Polisler metro içinde de güvenlik önlemlerini artırırken bölgedeki operasyon devam ediyor.

Londra metrosunda patlama

YETKİLİLER TERÖR SALDIRISI OLARAK ELE ALIYOR

BBC'de yer alan bir diğer habere göre terör uzmanları bu sabah gerçekleşen olayın bir terör saldırısı olduğu belirtiliyor.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Olayın ardından yapılan çalışmalar halen devam ederken Londra Emniyet Müdürü konu ile ilgili açıklama yaptı. Polis teşkilatı ve iç istihbarat teşkilatı MI5'in konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma ve takip balattığını belirtti.

Olayın kimin tarafından gerçekleştiğine ilişkin henüz bir bulguya ulaşılmadığını belirtilirken, vatandaşa da herhangi bir bilginin, belgenin paylaşılması konusunda 911 acil durum hattının aranılması açıklamasını yaptı.

Londra'da metroda patlama VİDEO

Londra metrosunda patlama

OLAYDA YARALILAR VAR

Saldırı oalrak nitelenen olayda şu ana kadar 20 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar arasında da bazılarının vücutlarında yanıkların olduğu açıklandı. Görüntüdeki saldırı mağdurunun kafasında yanıkların olduğu görülüyor.

Londra metrosunda patlama

Londra metrosunda patlama VİDEO

Londra metrosunda patlama

Londra metrosunda patlama

Londra metrosunda patlama

Londra'da metroda patlama meydana geldi VİDEO

BÖLGEDE OPERASYON SÜRÜYOR

Patlamanın hemen ardından polis ve itfaiye ekipleri bölgeye geldiler. Tahliyelerinden sonra vagonlara giren ekipler incelemelerde bulundu.

Boya kutusuna benzeyen ve patlamanın meydana geldiği kutunun içinden elektrik devresine benzeyen kabloların çıktığı görülüyor.

Londra metrosunda patlama

Olayın terör eylemi olma konusunda açıklama yapmayan polisler bölgeyi trafiğe kapadı. Otomatik silahlı polisler bölgede devriye geziyor.

Londra metrosunda patlama

Londra metrosunda patlama