LPG'li araç sayısı artış gösterdi
İHA

lpg

TÜİK’in son verilerine göre; nisan ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 10 milyon 110 bin 443 adet otomobilin yüzde 40,9’unda yakıt olarak LPG tercih edildi.

HER YIL 250 BİN LPG DÖNÜŞÜMÜ

Bu verilere göre, yaklaşık olarak her yıl 250 bin adet aracın LPG dönüşümü yapılmakta.

YAZ TATİLİ İÇİN LPG TERCİHİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir LPG dönüşüm firmasının yetkilisi Emre Deler, özellikle yaz aylarında uzun yolculuklar yapacak olan tatilcilerin LPG taktırdıklarını belirtti. Deler, "Sanıldığının aksine yaz aylarında LPG’li araçlar olumlu etkileniyor. Yaz sıcaklarında LPG’li araçlar diğer araçlara oranla daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor ve genel olarak sıcak havaların LPG’li araçlara hiçbir zararı yok" dedi.

10 BİN KM BAKIMI

LPG’li araçların her 10.000 km veya 6 ayda bir periyodik bakımlarının yapılması gerektiğini vurgulayan Deler, bakımları düzenli olarak yapılan bir aracın yazın ayrıca ilave bir bakıma ihtiyacı olmadığını ifade etti.

1.000 KM 250 TL

Deler, “Yaz aylarında aracın motoru kışa oranla daha çabuk ısındığı için daha çabuk LPG’ye geçer ve benzin tüketimi minimum düzeye iner. Böylelikle yakıt tasarrufu da artmış olur. Ortalama bir benzinli araç 1.000 km’yi 400TL’ye gidiyorsa LPG ile 250TL’ye gider” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)