LYS başvurusunda sistem hatası iddiası yalan çıktı

LYS başvurusunda sistem hatası iddiası yalan çıktı

Bugün çeşitli internet sitelerinde yer alan LYS için giriş ücreti yatırmasına rağmen sistem hatası yüzünden 4 binin üzerinde öğrencinin mağdur olduğuna dair haberlerin yalan olduğu ortaya çıktı.

SİSTEM HATASI İDDİASI

Sayıları 4 bin 700'ü bulan öğrenciler, giriş ücreti yatırdıkları halde sistem hatasından dolayı kaydı tamamlayamadığı için başvurularının kabul edilmediğini belirtmişti.

UYARIYI DİKKATE ALMADIKLARI İÇİN...

Oysa ki durum anlatıldığı gibi değildi. ÖSYM'nin sitesinde, LYS için ücret yatırılmasının yeterli olmadığına dair uyarıyı göremeyen öğrenciler, ücret yatırılmasından sonraki işlemleri yapmadığı için sınava giriş hakkı elde edemedi. Öğrenciler, kendilerine cep telefonu yoluyla da ulaşan mesajı dikkate almayınca sınav hakkından mahrum kaldı.

BAŞVURU İÇİN ÜCRET YATIRMAK YETMİYOR

ÖSYM'nin, yeni sınav sistemi içinde sınav öncesi bilgilendirmelerde öğrencilere bu uyarılar sürekli yapılıyor. İnternet sitelerinde "sistem hatası mağduru" olarak tanıtılan öğrencilere de bu uyarılar yapıldı.

ÖSYM'nin, "Sınav ücretinin yatırdınız. Başvurunuzu tamamlamadınız. Lütfen ais.osym.gov.tr'ye girerek başvurunuzu tamamlayınız" şeklindeki uyarısını dikkate almayan öğrenciler, ücret yatırdığında başvurusunu bitirdiğine inanarak büyük bir yanılgıya düşmüş oldu.