Madrid'de durgun Noel hazırlığı

madrid

Hz. İsa'nın doğumu olarak kabul edilen her yılın 24 ve 25 Aralık tarihlerinde Katolik dünyasının kutladığı Noel bayramına yaklaşık bir ay kala Avrupa'nın birçok kentinde olan caddelerin ışıklandırılması geleneği, OECD'nin son raporuna göre en işsize sahip olan İspanya'nın tüm kentlerinde öne çıkan etkinlik olmaya devam ediyor.

KRİZDEN ETKİLENEN KENTE ÜNLÜ MODACI VE MİMARLARDAN DESTEK

Başkent Madrid'de şehrin önemli caddelerinin ışıklandırılmasına başlanırken, bu yıl beyaz, sarı ve mavi renkler ağırlıklı olarak kullanıldı. Büyük çam ağaçları ve Katoliklere özgü dinsel figürlerle süslenen caddelerin ışıklandırılması için Angel Schlesser, Hannibal Laguna, Purificacion Garcia, Agatha Ruiz de la Prada gibi ünlü moda tasarımcıları ile önemli mimar ve grafik tasarımcılarının da destek verdikleri açıklandı.

Madrid Belediyesinden basına verilen bilgide, şehrin ışıklandırılması için geçen yıla oranla yüzde 7,2'lik artışla 1,7 milyon avroluk bütçe kullandığını ve ışıklandırılan cadde sayısının artırıldığı bildirildi.

Noel öncesi alışverişi özendirmek amacıyla şehrin önemli meydanlarına stantlar kurularak, daha çok çocuklara ve süs eşyalarına yönelik satışlar da başlatıldı.