Maduro'dan Trump'a mesaj
ensonhaber.com

Hararetli tartışmalara yol açan Kurucu Meclis’i ülkedeki en yetkin kurum olarak tanıyan devlet başkanı konuşmasında, Washington ile müzakere masasına oturmak istediğini ifade etti.

Maduro'dan Trump'a mesaj

"TRUMP İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPMAM İÇİN HAREKETE GEÇİN"

Venezulalı lider, “Sayın Dışişleri Bakanı, Donald Trump ile özel görüşebilmem için müzakere girişiminde bulunun. Trump ile telefon görüşmesi yapmam için harekete geçin” diyerek bu toplantının sağlanması için bakanlarına talimat verdi.

Maduro'dan Trump'a mesaj

"SİZE ELİMİ UZATIYORUM"

Maduro “Üç dört hafta sonra Birleşmiş Milletler’de Donald Trump ile görüşmek üzere New York’a gideceğim. Sayın Trump, Venezuela ile bu kadar yakından ilgiliyseniz işte karşınızdayım. Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’nin lideri Nicolas Maduro karşınızda. Sayın Trump, size elimi uzatıyorum. Mesele buysa sözlerimle karşınızdayım” diye konuştu.

Maduro, ülkesindeki hükümet karşıtı eylemlerin arkasında Amerikan yönetiminin olduğunu sıkça dile getirmiş, Beyaz Saray ise Maduro’yu diktatör olmakla suçlayıp bir dizi yaptırım kararı almıştı.

YENİ KURUCU MECLİS ÜLKENİN EN YETKİLİ YASAMA ORGANI OLDU

Bu arada Venezuela Devlet Başkanı Maduro, lideri olduğu Sosyalist Parti'nin tüm üyeliklerini kazandığı yeni kurucu meclisin, ülkenin en yetkili yasama organı olduğunu açıkladı. Maduro geçen hafta sonu yapılan seçimle belirlenen ancak yoğun eleştirilere hedef olan mecliste dün yaptığı ilk konuşmada "Devletin başı olarak bu kurucu meclisin yetkisine tabi olduğumu açıklıyorum" dedi.