Malezya Havayolları'ndan skandal yarışma

Malezya Havayolları'ndan skandal yarışma

Yılın ilk yarısında iki büyük trajediyle sarsılan ve büyük maddi kayba uğrayan Malezya Havayolu şirketi, düzenlediği yarışmayla yeni bir skandala imza attı. Yarışmada ölmeden önce nereye gitmek istedikleri de soruldu.

''ÖLMEDEN ÖNCE YAPMAK İSTEDİKLERİNİZİN LİSTESİ''

Şirket, bilet satabilmek için bir yarışma başlattı. Ancak aralarında katılımcılara nereye gitmek istedikleri gibi soruların da bulunduğu "Ölmeden önce yapmak istediklerinizin listesi" adlı yarışma tepkilerden sonra iptal edildi.

EN İLGİNÇ İSTEĞİ SÖYLEYEN TABLET KAZANACAKTI

Yarışma çok basitti. Katılımcılar yapmak istedikleri şeyleri  sıralayacak ve en ilginç 12 listenin sahibi, gidiş-dönüş bileti ya da tablet  bilgisayar kazanacaktı.

TEPKİLER NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Ancak yarışmanın adı, bir yılda 2 kez uçakları düşen  şirketin tepki almasına yol açtı. Tepkilerden sonra şirket, yarışmayı iptal etti.

MALEZYA UÇAKLARINDAN BİRİ DÜŞTÜ DİĞERİ KAYBOLDU

Malezya Havayolları'na ait MH370 uçağı, 8 Mart'ta içindeki 239 kişiyle  Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada kaybolmuş, bundan dört ay sonra yine  havayolu şirketine ait yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda Donetsk üzerinde  düşmüştü. Donetsk'te düşen uçağın vurulduğu iddiaları gündeme gelirken, bölgede  çatışan taraflardan hiçbiri, 298 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın sorumluluğunu  üstlenmemişti. Kısa süre önce günde yaklaşık 1 milyon dolarlık zarar açıklayan  şirket, 20 bin çalışanından 6 binini işten çıkaracağını duyurmuştu.