Maliye bakanı MTV'ye zammın nedenini açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, binek otomobil MTV’sinin 2018’de yüzde 40 artacağını söylemişti. Bakan Ağbal, yapılan düzenlemelerle ilgili NTV'de soruları yanıtladı.

"VERGİLER SAVUNMA HARCAMALARINDA KULLANILACAK"

Ağbal, yüzde 40'lık zammın ardından söz konusu verginin kullanılacağı alanla ilgili ise "Başta savunma güvenlik harcamaları olmak üzere çok önemli tedbirler almak gerekiyordu. Bunlardan biri de yüzde 15 yerine yüzde 40 oranında artırılmasıydı." ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRET BİN 404 LİRANIN ALTINA DÜŞMEYECEK"

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın açıklamalarından satır başları:

Bu sene asgari ücret bin 404 lira... Eylül ayından itibaren bir kısım çalışanımızın ücretleri vergi dilimi yüzde 20'ye girdiği için bin 404 liranın altına düşüyordu. Bugün Meclis'e bir torba yasa gönderdik. Torba yasanın içine bin 404 liranın altına düşmeyecek şekilde bir madde ekledik. Asgari ücretlerimiz yıl sonuna kadar bu rakamın altına düşmeyecek. 2017 yılı içim geçerli bir düzenleme. Kalıcı bir şekilde masaya da yatırmış durumdayız.

Maliye bakanı MTV'ye zammın nedenini açıkladı

Maliye bakanı MTV'ye zammın nedenini açıkladı VİDEO

"EMLAK VERGİSİNDEKİ ARTIŞ"

Bu sene içerisinde belediyelerimizin komisyonları 2018 yılında alınacak emlak vergilerini belirlemek için arsa ve arazi metrekare değerlerini belirlemek için toplandılar. Kararlar çıktı, netleşti. Bu çalışmaları izledk. Birçok vatandaşımızdan şikayetler geldi. Yüzde 200 yüzde 300 yüzde 3 bine varan emlak vergi değerlerinde artış yapılmış. Sayın Başbakanımızın talimatıyla bu çalışmaları tamamladık, sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Yaptığımız düzenleme şudur; ne kadar artış yapılırsa yapılsın bu artış 2017 yılındaki fiyatın yüzde 50'sini geçemeyecek.

ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ

Vergi oranlarını aşağıya çektik. Yaptığımız çalışma sonucu yüzde 25 ve 15 olan oranı yüzde 7,5'ya indirdik. Cep telefonu kullanıcıları ve evinde telefonu olan vatandaşlarımız bu indirimden yararlanacak. Ayrıca vatandaşlarımız yurtdışına gittiğinde yurtdışındaki görüşmelerinde yurtdışındaki telefon operatörüne de bir bedel ödemesi gerekiyor. Mevcut uygulamada bu bedel üzerinden KDV ve özel iletişim vergisi alıyoruz. Artık yurtdışındaki görüşmelerde, bu bedelleri almayacağız."

Maliye bakanı MTV'ye zammın nedenini açıkladı