Manavgat sele teslim oldu

antalya

Şiddetli yağış nedeniyle Manavgat merkezde birçok mahallede vatandaşlar evlerinden çıkamazken,Manavgat-Antalya karayolunda araçların geçişine izin verilmiyor.

Manavgat sele teslim oldu -GALERİ

METREKAREYE 280 KG YAĞIŞ

Türkbeleni'nin Antalya Caddesi'ne bakan bölümünde meydana gelen heyelan nedeniyle kaldırımlar toprak ve ağaçlarla doldu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Manavgat çevrelerinde gece saatlerinden bu saate kadar (03:00-11:00 arası ) metrekareye 280 kg yağış meydana geldiğini açıkladı.

Manavgat sele teslim oldu

"SIKINTIMIZ DEVAM EDİYOR"

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen ise yağışla ilgili sıkıntının halen devam ettiğini belirtirken, şunları söyledi;

"Sıkıntımız devam ediyor, henüz geçmiş değil. Dolayısıyla bir hasar tespiti yapabilme şansımız yok. Yağış da devam ediyor. Akşam da ciddi bir yağışın devam etmesi bekleniyor. Manavgat tarihinde olabilecek en büyük yağışı gördük. Akıl almaz şekilde caddelerimiz doldu. Gece saat 02.00’den beri belediyenin 200 kişilik bir ekibi ayakta. Kriz masası kurduk. 6 ekip kurguladık.

"CADDELERİMİZ NEHRE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA"

Bir taraftan ekmek dağıtıyoruz. Caddelerimiz nehre dönmüş durumda. Vatandaşları iş makineleri ve zodyak botlarla birlikte almaya çalışıyoruz. Gece eğer bu yağış devam ederse sıkıntı kat kat artacak. Bir 15- 20 dakikadır yağış durdu. Hala sokaktayız. Hasar tespiti sonra yapılacak. En çok mutlu olduğumuz can kaybımız yok. Dileriz ki de olmaz. Bir tek mutlu edici tarafı bu. Kendi ölçeğimizde çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Manavgat sele teslim oldu

Manavgat sele teslim oldu