Mardin Cezaevi önünde silahlı saldırıda önemli gelişme

Mardin Cezaevi önünde silahlı saldırıda önemli gelişme

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde görüş çıkışında iki aile arasındaki husumet nedeniyle silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 2'si kadın 3'ü çocuk 5 kişi Diyarbakır'da toprağa verildi. 5 cenaze, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'na götürüldü.

"ASKERLERİN ŞARJÖRLERİ POŞETTEYDİ"

Habertük'ten İlyas AKENGİN'in haberine göre, Saldırı 5 dakika sürdü. Ambulans şoförü çarpıcı bir iddiada bulundu: "Kulede nöbet tutan askerlere neden havaya ateş açmadığını sordum. 'Korkup kaçarlardı, bunlar ölmezdi' dedim. Asker, 'Bizim şarjörümüz poşetin içinde. Emir gelmeden poşeti yırtıp şarjörü silaha takamıyoruz.' dedi."

DURUŞMADAKİ SÖZLER BAŞLANGIÇ OLDU

Cinayete ilişkin soruşturma da tüm yönleriyle sürdürülüyor. Cinayeti işleyenlerin Mardin'de geçtiğimiz hafta görülen ve husumetin doğmasına neden olan iki kişinin ölümüyle ilgili davanın duruşmasında duydukları bir sözle hareket geçtikleri ileri sürüldü. Duruşmada tutuklu Celil Sürer'in, davayı izlemeye gelen eşi Ayşe Sürer'e "Haftaya görüşelim" dediği, karşı tarafın bu sözü duyarak görüş günü cezaevi önünde pusu kurduğu belirtiliyor.

60 KURŞUN SIKILDI

Görgü şahitlerine göre zanlılar çok yakın mesafeden ateş açtı. Silahları tutukluk yaptı, sorunu giderip, şarjör değiştirip ateşe devam ettiler. Toplam 4 şarjör boşalttılar ve yaklaşık 60 kurşun sıktılar. Emine İpek'in kafası ve vücudunda 12, kızı Narin'de başı ve vücudunda 4 kurşun isabet etti. Savcılık zanlıların maske taktığını yalanladı.

YARALI NİZAMETTİN'E BİR KURŞUN DAHA SIKTI

Ölen Emine İpek'in çocuklarının üzerine kapandığı, yaralanan oğlu Nizamettin'in annesine baktığını gören saldırganın geri dönüp başına bir el daha ateş açarak çocuğu öldürdüğü ifade edildi.