Mardin'de telefon kabloları çalındı

Mardin'de telefon kabloları çalındı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ndeki bir çok mahallede, hırsızlar yeraltına döşenen telefon ve internet kabloları çaldı. Vatandaşlar günlerdir telefon ve internete erişemiyor.

EV TELEFONLARI ÇALIŞMIYOR

Kızıltepe İlçesi'nde başta Yeni ve Tepebaşı Mahalleleri olmak üzere bir çok mahallede, yaklaşık bir haftadan beri telekom hatları ve internet bağlantıları kesik. Hırsızların yeraltına döşenen kabloları çalmasından dolayı sosyal iletişim konusunda bir haftadan beri mağdur olan vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi. Mağdur vatandaşlar telefon görüşmesi ve internet bağlantıları için sabit abonelikleri bulunduğunu ancak yapamadıkları için bu aboneliklerini iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

KABLOLAR KROM VE BAKIR İÇİN ÇALINIYOR

Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, hırsızlara karşı vatandaşların duyarlı olması gerektiğini kaydederek, "Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz. Hırsızlık durumunda 155 polis imdat ve 156 jandarma telefonlarına haber versin. Devlet-vatandaş işbirliği ile bunun önüne geçebiliriz. Kablolarda bakır ve krom maddesi bulunduğu için hırsızlar bunları çalarak, 3 kuruşa satıyor. Ancak bu yöntemle hem devleti zarara uğtarıyorlar hem de vatandaşın mağdur olmasına sebep oluyorlar" diye konuştu.

Türk Telekom Müdürlüğü yetkilileri, merkezlerinde yeterli kablo bulunmadığından, ilgili kurumlara durumu aktardıklarını belirterek, yeni kabloların döşenmesinin zaman alacağını ifade etti.