Maria Sharapova formunun sırrını anlattı

Maria Sharapova

Tenis kortlarının ünlü yıldızı Maria Sharapova, Self dergisinin Eylül sayısına güzellik ve formda kalma sırlarını anlattı. İşi gereği sıkı antrenman programına her zaman sadık kaldığını söyleyen Rus tenisçi, karbonhidratların beslenmesinde önemli bir rol oynadığını da söyledi.

İşte Sharapova'dan, hayranlık uyandıran formunun sırları:

- Tenisçiler için karbonhidrat ağırlıklı beslenme biçimi çok önemli. Ancak protein ve karbonhidrat arasındaki dengeyi iyi kurmak gerekiyor.

KEÇİ PEYNİRİ TERCİH EDERİM

- Sabahları kahvaltıda meyve yerim. Kısa süre sonra ise jambonlu, keçi peynirli ve çavdarlı tost yerim. Turnuvalar sırasında sütte bulunan laktoz gibi maddeleri kesmeye çalışıyorum. Keçi peynirinin sindirimi ise tereyağı ve kaşar peynirinden daha kolaydır.

BİZ RUSLAR ÇORBAYI ÇOK SEVERİZ

- Öğlenleri ızgara tavuk yiyorum ve çorba içiyorum. Biz Ruslar, çorbayı çok severiz.

- Akşamları ise mönümde; somon veya levreğin yanında pilav veya patates yer alıyor.

KORTTA NASIL GÖRÜNDÜĞÜMÜ ÖNEMSEMEM

Haziran ayında Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlarda şampiyonluğa ulaşan Sharapova, şu sıralar Amerika Açık'a hazırlanıyor. Kortların en güzel kadını olarak nitelendirilen 27 yaşındaki Rus yıldız; maçlarda güzel görünmeye önem vermediğini söylüyor: "Kortta nasıl göründüğümü düşünmem. İki saniyede saçlarımı at kuyruğu yapıp korta çıkarım. Maç sırasında makyaj yapmam çünkü cildime güveniyorum. Ben korta, oyunu kazanmak için çıkarım."