Mark Zuckerberg kimdir?

Mark Zuckerberg kimdir?

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'un kurucusu amerikalı girişimci genç.

Zuckerberg 2004 yılında Harvard Üniversitesi'nden girişimci arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin ve Chris Hughes ile şu anda CEO'su olduğu sosyal paylaşım sitesi Facebook'u kurarak dünyanın en genç zengini olmasıyla tanınıyor.


2011 itibariyle kişisel serveti $ 13.5 milyar Amerikan dolarıdır. 2010 yılında ise TIME dergisince Yılın Adamı seçilmiştir.


Zuckerberg New York eyaletinin White Plains şehrinde diş hekimi bir baba olan Edward ve psikiyatrist doktor olan bir anne olan Karen'in tek erkek çocuğu olarak 1984‘te dünyaya geldi. Yahudi olarak yetiştirilmesine rağmen ateist olduğunu açıklamıştır.


Lisede çeşitli bilim dallarında birçok ödül alan Zuckerberg, ABD'nin en saygın üniversitelerinden Harvard‘a girdi ve üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerinin seçildiği facemash.com sitesini kurdu. Sitede Hardvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulmak için, üniversitenin veri tabanına girmesi gerekmişti. Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Zuckerberg, disipline verilince okulu bıraktı.


Harvard'lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için ikinci sitesi olan Facebook‘u kurdu. Facebook, 18 ayda ABD'nin en büyük arkadaşlık sitelerinden biri haline gelince yatırımcıların da ilgisini çekti ve bugün sahip olduğu 13.5 milyar dolarlık servetinin kaynağını oluşturdu.Zuckerberg' in Facebook'u 2011 yılında The Brand Finance ® Global 500 listesine göre dünyanın en değerli 281. markası oldu.


Daha fazlası için Facebook'un kuruluşunu anlatan The Social Network isimli filmi izleyebilirsiniz.