Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti

Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ı kaybettik. Birand'ın oğlu Umur Birand Amerikan Hastanesi önünde bir açıklama yaptı ve"Beklenmedik bir şekilde babamı 71 yaşında kaybettik"dedi.

Umur Birand, "Yaşam destek ünitesine bağlıydı. Maalesef bu akşam 18.29'da babamı kaybettik. Çok acı çekmediğini düşünüyoruz. Ameliyatı çok basit geçti" diye konuştu.

Usta gazeteci Birand, safra kesesine stent takılması için önceki gün Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde kaldırılmıştı.

CUMARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Birand'ın cenazesi, cumartasi günü öğlen namazından sonra Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

MEHMET ALİ BİRAND HAKKINDA..

Mehmet Ali Birand, 9 Aralık 1941'de İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi mezunu olan Birand, meslek hayatına 1964 senesinde Milliyet gazetesinde başladı.

1985 yılında TRT ile başlayan televizyonculuk kariyerini "32. Gün" programıyla zirveye taşıdı. Programında birçok Türk politikacının yanı sıra dünya liderlerini de ağırladı.

Gazeteciliğin yanı sıra çok sayıda kitap da yazan Birand'ın 12 Eylül darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkartması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca'ya çevrildi.

Kanal D Haber Grup Başkanı ve Posta gazetesi köşe yazarı olan Birand, ulusal ve uluslararası birçok ödül aldı.

Can Dündar, Mithat Bereket, Çiğdem Anat, Cüneyt Özdemir gibi birçok gazeteci yanında yetişti.

Evli ve bir erkek çocuk babası olan usta gazeteci, Fransız "Chevalier de L'Ordre National de Merite" unvanına sahipti.