Mehmet Şimşek'ten muhalefete sert eleştiriler

Mehmet Şimşek'ten muhalefete sert eleştiriler

Gaziantep'te NTV'nin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefetin vaatlerinin bütçe açığını 10'a katlayacağını ama buna karşılık kaynağı nereden bulunacağının belirtilmediğini söyledi:

"PARA MI BASACAKSIN"

"Muhalefetin kaynak vaatleri tam bir hayal kırıklığı. Olmayan kaynakları millette nasıl dağıtırız yarışı var. Biz bu yarışta yokuz. Bunlar programlarını açıkladılar. Açıkladıklarından beri patinaj yapıyorlar. Türkiye, kayıt dışılığı milli gelirine oranla yüzde 26'lara düşürdü. Muhalefetin geldiği nokta tam bir fıkralık durum. Kayıt dışıyla mücadeleyi zaten yapıyoruz. Muhalefetin vaatleri bütçe açığını 10 katına çıkarır. Nereden para bulacaksınız, kim size para verecek? Merkez Bankası'na para bastıracaksanız, mert olun açıkça söyleyin."

Dün açıklanan enflasyon rakamlarına değinen Şimşek, yüzde 7.9 olarak açıklanan rakamın yanıltıcı olabileceğini söyledi.

"BU SENE YAĞIŞLAR ÇOK İYİ"

Mevsimsel etkiler nedeniyle özellikle gıda fiyatlarının yüksek çıkabileceğini belirten Şimşek, "Çekirdek enflasyona bakmak lazım, yüzde 7'ye indi. Geçen sene son 14 yılın en kurak yılıydı. Bu sene yağışlar çok iyi, gıda fiyatlarını olumlu etkileyecek. Etkisini sonbahara doğru göreceğiz" dedi.

"ENFLASYON FARKLARINI VERECEĞİZ"

Enflasyonda yukarı doğru bir trend olmadığını ve enflasyonun önümüzdeki günlerde düşüş trendine gireceğini belirten Şimşek, hedeflerinin yüzde 5'in altı olduğunu belirtti.

Bütçe dengelerini de "hiçbir dönemde olmadığı kadar" iyileştirdiklerini dile getiren Şimşek, "Memura, emeklimize enflasyon farklarını vereceğiz. Bütçenin bunları tolere edebileceğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.