Merak edilen güzel Yasemin Allen

Merak edilen güzel Yasemin Allen

Yasemin Allen, annesi Suna Yıldızoğlu'nun gölgesinden sıyrıldı ve kendi kanatlarıyla uçmaya başladı. Şu sıralar “Merhamet” dizisinin Irmak'ı olarak ekranda boy gösteren Allen, hem rolünü hem de Avustralya, İngiltere ve Türkiye arasında geçen hayatını Hürriyet'e anlattı.

İşte o röportaj

BURADAKİ MİZAH DERGİLERİ ESPRİ ANLAYIŞIMI GELİŞTİRDİ

“Çok renkli bir gençlik yaşadım ,ama bedelleri oldu” demişsiniz. Nasıl bedeller bunlar?
Sürekli ülke değiştirmeye bağlı kültür çalışmaları... Kendini hiçbir yere yüzde 100 ait hissetmemek... İnsanın içinde her zaman böyle bir istek oluyor oysa...

Aidiyet isteği mi?
Evet. Burası benim evim, burası benim grubum, bunlar benim insanlarım diyebilmek gibi. Bu bende aileye kısıtlı kaldı. O özgürlük bir açıdan güzel belki ama Türkiye'den Avustralya'ya, oradan İngiltere'ye derken arada kalıyor, insanlardan kopuyorsun. Biraz arada kalmışlık oluyor.

Şu an Türkiye'ye ait hissediyor musunuz kendinizi?
Küçüklüğümü burada geçirdiğim için çok yabancılık çekmiyorum. Ama kendimi hiçbir zaman, hiçbir yere yüzde 100 ait hissedebileceğimi düşünmüyorum. “Ben buralıyım” dersem hep öbür taraflarıma ihanet edecekmişim gibi geliyor. Tabii ki Türkiye'de bir evde olma hissiyatı var ama...

AVUSTRALYA'DAN DÖNDÜĞÜMDE AKSANIM VARDI

Avustralya'dan hangi özelliğinizi aldınız?
Umursamazlık diyebilirim. Orada çok az tabu var. Gençler olabildiğince gençlik enerjisini atabilmeye yönelik yaşıyorlar. Kimse kimseyi yargılamıyor. Ben de insanları yargılamaktan ziyade anlamayı tercih edenlerdenim.

Aksanınız yok hiç, çok ilginç...
İlkokulu Türk Devlet Okulu'nda okudum. Sonra Avustralya'ya gittim, 2008'de geri döndüğümde epey bir aksanım vardı, ama düzeldi. Sanırım kelimelerin telaffuzunda değil de vurgulamalarda hâlâ biraz oluyor. O kadar da olacak, Avustralya'da hiç Türkçe konuşmadım çünkü.

Yasemin Kay Allen

IRMAK SAYESİNDE SINIRLARIMI GÖRECEĞİM

Gelelim “Merhamet”e... Bu diziye “evet” dedirten ne oldu?
Birkaç proje vardı, ama karakter olarak beni en çok cezbeden Irmak'tı... Irmak sivri, iğneleyici, ciddi kompleksli bir kız... Kariyerim açısından iyi bir seçim olacağını düşündüm bu rolün, sınırlarımı görmek istedim.

Son olarak, “merhamet” denince ilk aklınıza gelenler neler?
Anlayış... Merhamet, anlamak ve anlayış göstermekten geçiyor bence.

KISITLANMAYA GELEMEM, ÖZGÜRLÜĞÜME DÜŞKÜNÜM

Dizide canlandırdığınız Irmak, çok hırslı bir kız. Sizce istediklerine ulaşmak için nelerden vazgeçebilir?
Nelerden geçer değil de nelerden geçmez, onu söyleyeyim. Irmak, biraz lükse düşkün. Paradan vazgeçmez, salaş bir hayat yaşayamaz bence...

Sizin vazgeçilmezleriniz neler?
Kısıtlanmaya gelemem, özgürlüğüme biraz düşkünüm. Kendimden vazgeçmek istemem. Dünyanın ve yaptığım işin beni yontmasına izin vermek istemiyorum. İyi niyetimden vazgeçemem.