Meral Akşener'den gövde gösterisi
Ajanslar

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, kurultay çalışmaları kapsamında Elazığ'a geldi. Akşener'i Elazığ havalimanında kurultay çağrılarına destek verdikten sonra görevden alınan İl ve İlçe teşkilat başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra MYK Üyesi ve 25'inci Dönem Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, Merkez Bankası eski başkanlarından MHP 25'inci Dönem Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, Elazığ'ın Ağın ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş ve çok sayıda partili karşıladı.

Meral Akşener'den gövde gösterisi

ŞEHİT AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

Akşener, önceki gün Şırnak'ın İdil ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Musa Yılmaz'ın havalimanında cenazesini bekleyen ailesi ile de bir süre görüştü. Şehit yakınlarına sabır dileyen Akşener, şehir merkezine gitmek üzere hava limanından ayrıldı.

Meral Akşener'den gövde gösterisi

YÜZLERCE ARAÇLIK KONVOY

Yüzlerce araçtan oluşan bir konvoy eşliğinde hava limandan şehir merkezine giden Meral Akşener, gövde gösterisi yaptı. Akşener, Elazığ'daki tarihi mekanları gezdikten sonra esnafları ziyaret etti.

Meral Akşener'den gövde gösterisi VİDEO

Meral Akşener'den gövde gösterisi

MHP'de Genel Başkanlığa aday olan Meral Akşener, Elazığ Havalimanı'nda kalabalık grup tarafından karşılandıktan sonra otobüsle geldiği kent merkezinde Gazi Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret edip, vatandaşlarla bir araya geldi.

Meral Akşener'den gövde gösterisi

"KURULTAY TÖREMİZDE VARDIR"

Daha sonra beraberindekiler ile tarihi Harput Mahallesi'ne geçen Akşener, burada gazetecilerin soruların yanıtladı. Türkiye genelinde 16 parti teşkilatın kapatıldığını belirten Akşener, şöyle dedi:

"Bildiğiniz gibi kongre talebimiz var. Bir büyük kurultay talebimiz var bizlerin. 548 üst kurul delegemiz imza verdi. Bunların büyük bir çoğunluğu il başkanları, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimizden oluşuyor. Genel merkezden bu talebimizi 548 imzanın karşılığı olan Ülkücü iradeye bir uyma bekledik. Ama maalesef bizi önce mahkemeye gönderdiler. Bir süre sonra mecburen Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gittik.

Meral Akşener'den gövde gösterisi

Sulh Hukuk Mahkemesi'nin sonuçlarını beklerken 16 il başkanımız birden bire üçer, beşer sadece görevden alınmadılar, parti teşkilatları kapatıldı. Bazı illerimizde ilçe başkanlarımız da onların da ilçelerin de kapıları kapatıldı. Bu bizim hiç alışık olmadığımız bir şeydir. Meşveret töremizde vardır bizim. Kurultay töremizde vardır bizim. Şartları yerine getirmiş bir delege sayısı üst kurul delegelerinin iradesi neticesinde şartlar yerine gelmiş, hukuki süreç tamamlanıyor. Buna rağmen hayır da hayır, yapmayacağız da yapmayacağız gibi bir kanaat var ve bunu karşı il başkanlarımız hem görevden alınıp hem partimizin kapatıldığı bir süreç. Valiler eli ile partimizin kapatıldığı sadece ihtilal dönemlerinde oluyordu. Şimdi bizzat genel merkez tarafından yapılıyor. O nedenle bende sırasıyla illerimizi dolaşıyorum."

Meral Akşener'den gövde gösterisi

"BÜTÜN MECRALAR AK PARTİ VE CUMHURBAŞKANININ GÖZETİMİNE GİRMİŞ DURUMDA"

Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasına değinen Akşener, "Türkiye'de önce şirketler kuşatılıyor, ondan sonra arkasından krediler devreye giriyor ondan sonra iflas ettiriliyor. Böyle bir yöntem var. Bir de çeşitli medya gruplarına kayyum atayarak, terör örgütü bünyesinde değerlendirerek kayyum atayarak ele geçirip, sonra da kapatma hadisesi var. İşin hukuki boyutunu bir kenara bırakarak bunu söylemek isterim, maalesef Türkiye'de bütün kanallar, bütün gazeteler bütün mecralar Adalet ve Kalkınma Partisi ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın gözetimine girmiş durumdadır. Neredeyse birebir sahiplenme durumundadır. Talimat ile iş görür haldedir. Muhalefet partilerinin ve sosyal muhalefet yapan kesimlerin hiçbir mecrada sesini duyurmasının mümkün olmadığı bir döneme giriyoruz. Başladı ve bugüne geldik. Bunun yolu da bizim gibi ayakkabıları eskitip tek tek, şehir şehir, mahalle mahalle, ev ev dolaşmaktır. Bizler de bunu yapıp derdimizi vatandaşımıza milletimize anlatıp paylaşacağız" dedi.

Meral Akşener'den gövde gösterisi

Meral Akşener'den gövde gösterisi