Mersin'de Gezi Parkı olayları: 6 yaralı 8 gözaltı

Mersin'de Gezi Parkı olayları: 6 yaralı 8 gözaltı

Başbakan Erdoğan'ın 17. Akdeniz Olimpiyatları nedeniyle şehirlerine gelişini ve olimpiyatlar oyunları için satılan biletlerin kendilerine verilmemesini protesto eden göstericiler Forum'da toplandı. Göstericilerin alandan çıkmasını engellemek amacıyla polis TOMA'lar ve akreplerle barikatlar kurarken, göstericiler "Hükümet istifa" ve "Her yer Taksim" sloganları atarak eylemlerini sürdürüyor.

"OLİMPİYATLARA GÖLGE DÜŞÜRÜLMESİN"

Burada toplanan göstericilerin Barış Meydanı'na yürümesine polisin izin vermesini isteyen CHP'li vekiller polis barikatının önünde oturma eylemine başladı. Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Şu an burada kitle çok gergin. İçişleri Bakanı Muammer Güler'e açıkça çağrıda bulunuyoruz. Burada bizler Olimpiyatlar'a gölge düşürülmesini istemiyoruz. Polisin bir önceki müdahalesinde çok sayıda yaralanan oldu. Polisin buradan çekilerek kitlenin Barış Meydanı'na yürümesine izin verilmesini istiyoruz. Emniyet müdürüne ricada bulundum, 'Nuh diyor peygamber demiyor.' Vali telefonlarımıza çıkmıyor, şu an kendisi Başbakan'ı alkışlamakla meşgul. Göstericileri bu alanda zor tutuyoruz. Tansiyonu düşürmek için oturma eylemine başladık. Polis alandan çekilene kadar burada eylemimize gerekirse sabaha kadar devam edeceğiz."