Mesut Engin'le ilgili acı gerçek ortaya çıktı

Mesut Engin'le ilgili acı gerçek ortaya çıktı

Mesut Engin, maddi sıkıntıya girince sokaklarda yaşamaya başladı. Çevredeki esnafın "dede" diye hitap ettiği Engin, bir süre İzmir'de Karayolları Bölge Müdürlüğü karşısındaki otobüs duraklarında, banklarda yatıp kalktı, Karayolları çalışanlarının desteğiyle yaşamını sürdürdü.

ZORLA DİLENDİRDİLER

Bir dönemin jönlerinden Mesut Engin (58) hayatını kaybetti.

Vatan'dan Zehra Çengil'in haberine göre; hayattayken en yakın dostlarından biri olan tiyatrocu Mehmet Esen, onun ardından acı bir gerçeği açıkladı: Bir çete Mesut'u zorla dilendiriyordu.

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Mesut Engin, pazar sabahı kaldırıldığı Kartal Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Uzun süredir alkol bağımlılığı ile mücadele veren Engin, 58 yaşında sefalet içinde hayata gözlerini yumdu. Yaşarken hayattaki en iyi dostlarından biri olan tiyatrocu Mehmet Esen, Mesut Engin'i anlatırken acı bir gerçeği de gözler önüne serdi:

KADİR TOPBAŞ YARDIM ETTİ

"Mesut dünya iyisi bir insandı. Alkol onu sefaletin pençesine itti. Darülacezeye yatırmıştık. Müdür Tayfun Karali sayesinde 2 yıl çok iyi bakıldı. Fakat onu çalıştıran bir şebeke, onu zorla Darülaceze'den çıkarttırıp dilendirdi. Bir keresinde durumu kötüleşince Taksim İlkyardım hastanesinin önüne attılar. Onu yaşatabilmek için Kadir Topbaş'ı aradım, hemen ilgilendiler ve hemen ambulans geldi. Kayışdağı Darülaceze'ye götürdük. Orada iyi baktılar. Odasına film afişlerini koyduk, ev gibi yaptık. Çok mutluydu orada. Sonra o dilencilik şebekesi tekrar devreye girdi. Ve Darülaceze'de sadece 1 yıl tutabildik. Kadir Topbaş, benim ricamla kendi cebinden dişlerini bile yaptırdı. 'Sanatçıdır, röportajlara geldiğinde iyi görünsün' diye yardım etti. Ama yalnızlık ve alkol batağından çıkamadı. Alkolle vedalaşamadı."