Meteorolojiden karla karışık yağmur uyarısı

Meteorolojiden karla karışık yağmur uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, yarın kuzey, iç ve batı bölgelerimizde hava sıcaklığının 3 ila 8 derece azalacağı, ancak Salı gününden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor.

8 ŞEHİRDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Yağışların yağmur, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Isparta, Burdur, Yozgat, Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir çevreleri ile Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

KAR SALI GÜNÜ TÜRKİYE'Yİ TERK EDECEK

Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Bilecik ve Kütahya ile Bursa'nın dağlık kesimlerinde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Yağışlı sistemin yarın Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra Salı günü Türkiye'yi terk edeceği tahmin ediliyor. Yarın meydana gelecek yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, iç ve doğu bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

BUZLANMA VE DON OLAYLARINA KARŞI UYARI

Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerinde başlayacak kar yağışının yarın akşam saatlerine kadar Ankara- İstanbul otoyolunun özellikle Kızılcahamam ile Düzce arasında kalan bölümünde ulaşımda aksamalara yol açabileceğini belirterek, ayrıca yarın iç ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına karşı sürücüleri başta olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

GÜNÜN EN YÜKSEK HAVA SICAKLIKLARI

Ankara: Az bulutlu ve yer yer sisli, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 14

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı, akşam saatlerinde yağmurlu 15

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 18

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 18

Samsun: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 14

Trabzon: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 13

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, yer yer pus ve sisli 2

Diyarbakır: Az bulutlu, yer yer sisli 12