Mimarlardan Papa'ya: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelme

cumhurbaşkanlığı

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; mimarlar, 28 Kasım'da 'Saray'ın ilk yabancı konuğu olacak Papa Francis'e mektup yazarak, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki 'kaçak saray'ın hukuksuzluğuna ilişkin rapor gönderdi. Mimarlar, Papa'dan binada yapılacak davete katılmamasını, sarayın 'kaçak' olduğunu, bu yüzden yapıyı meşrulaştırmamalarını istedi. Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan 'kaçak saray'a ilişkin olarak Mimarlar Odası Ankara Şubesi açtığı davaların yürütmeyi durdurma kararlarını dayanak göstererek, 'Ak Saray'ın meşrulaştırılmaması için tüm kurumlara devlet başkanlarına, elçiliklere davetlere katılmaması için mektup yazmaya ve dosya göndermeye devam edileceği vurgulandı.

Mimarlardan Papa'ya: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelme

VATİKAN'DAN RANDEVU İSTEDİLER

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Atatürk Orman Çiftliği mücadelesini uluslararası boyuta taşıdık, buna devam edeceğiz, olumlu tepkiler ve cevaplar geliyor, yabancı basın kuruluşlarının ilgisi ve bilgi edinme istemi devam ediyor. Bu işin takipçisiyiz, gelen her yabancı konuğa raporlarımızı ve mektuplarımızı ayrıca ileteceğiz." dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Vatikan Büyükelçiliği'nden randevu istedi. Vatikan'a görüşme talebini ileten Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticilerinin Atatürk Orman Çiftliği'ndeki süreci konuşması, talanı konusunu Vatikan'a taşıması bekleniyor.