Minik Eymen'in katilleri birbirlerini suçladı
DHA

İzmir'in Buca ilçesinde 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan anne Mine Durak (25) ve  servis şoförü sevgilisi Serkan Erçetin(37), nöbetçi hakimlikte birbirlerini suçladı.

Şüphelilerden Mine Durak, Eymen'in cesedini valiz içine koyup 2 gün boyunca minibüsün bagajında gezdirdiklerini, Serkan'ın bu şekilde işçi servisi yaptığını ve kokuyu önlemek için de sürekli oda parfümü sıktığını ileri sürdü. Serkan Erçetin ise, annesi soda içirirken Eymen'in öldüğünü iddia etti.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Eymen'in ölümüyle ilgili soruşturma sürdürülürken; Durak ve Erçetin'in, İzmir 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nde verdikleri ifadeleri ortaya çıktı. Birbirlerini suçlayan ikiliden Mine Durak, eşinin ölümünden sonra Serkan Erçetin ile birlikte yaşamaya başladığını söyledi.

"OĞLUMA İSTİSMARDA BULUNURKEN YAKALADIM"

Mine Durak, Serkan Erçetin ile yaşamaya başlayınca, daha önce Eskişehir'de halasının baktığı oğlu Eymen'i de yanlarına aldıklarını belirterek, "İlk başlarda her şey iyi gidiyordu ama oğlumun zaman zaman söz dinlememesi ve yaramazlık yapmasından dolayı Serkan, çocuğuma susması için terlikle vücudunun çeşitli yerlerine vuruyordu. Kendisine müdahale etmek istediğim zaman bana da vuruyordu. Bir gün eve geldiğimde Serkan'ı, oğluma istismarda bulunurken yakaladım." dedi.

Minik Eymen'in katilleri birbirlerini suçladı

"CESEDİ VALİZE KOYMAMI İSTEDİ, DEDİĞİNİ YAPTIM"

18 Ağustos günü Çeşme'den denizden dönüşte yolda tuvalet molası verdiklerini anlatan Mine Durak, "Serkan, bu sırada minibüste oğlumun yanına geçmiş. Geri döndüğümde oğlum hareketsizdi, kalbi atmıyor nefes almıyordu. Çocuğun öldüğünü anladım. Nasıl olduğunu sordum. 'Susması için ağzını kapatınca bu hale geldi' dedi. 'Hastaneye gidersek bizi enselerler, soğukkanlı ol' dedi. Eymen arka dörtlü koltuğun önünde uzanmış vaziyette duruyordu. Eve gittik. Serkan yukarı çıkıp, elinde bir valizle geldi. Sonra bir marketin önünde durduk. Bir kutu eldiven aldı. Otoyol kenarında durunca bana eldivenleri kat kat giydirdi. Valizin içindeki poşetleri bana çıkarttırdı. Sonra 'Bu poşetin içinde çocuğu koy' dedi. Poşetin rengi siyahtı. Poşete koydum çocuğu, sonra valize koymamı söyledi. Daha sonra valizi aracın bagajına koymamı istedi ve dediğini yaptım." diye ifade verdi.

Minik Eymen'in katilleri birbirlerini suçladı

"EYMEN'İN CESEDİYLE BİRLİKTE 2 GÜN SERVİS YAPTIK"

Durak, Eymen'in cesedini uygun bir yere atmak için 2 gün boyunca yer aradıklarını ileri sürerek, "Serkan, aracın içine koku gelmesin diye benzin ve oda parfümü sıkıp kokunun önüne geçmeye çalışıyordu. O gece araçla sabaha kadar gezdik. Buca'dan işçileri toplayıp 2 gün boyunca Kemalpaşa'ya servis yaptık. İşçileri bıraktıktan sonra geziyorduk, uykumuz geldiğinde uyuyorduk. Servis yaptığımız 2 gün boyunca Eymen'in cesedi, bagajda valiz içindeydi. Bu şekilde 2 gün gezdik. Serkan dedesinden kazma ve kürek aldı. İki gün Yedigöller civarına giderek Eymen'in cesedini valizden çıkarıp, poşet ile birlikte harabe bir yapının arkasında küçük bir kuyuya bıraktık. Üzerini tuğlalarla kapattık. Sonra günlük hayatımıza devam ettik." ifadelerini kullandı.

"SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM"

Serkan Erçetin ise, annesi soda içirirken Eymen'in öldüğünü iddia ederek "Eymen'e cinsel istismarda bulunmadım, şiddet uygulamadım. Olay günü Çeşme'ye gittik. Olaydan bir gün önce uyuşturucu madde kullanmıştım. Çocuğun öldüğünü anladıktan sonra Mine ile birlikte uyuşturucu aldık ve yolumuza devam ettik. Çocuğu valize Mine yerleştirdi, bagaja da Mine koydu. Dedemden kazma kürek almamın sebebi ölmüş bir kediyi gömmek içindi. Kaçmak ya da saklanmak amacıyla servis arabasını satmadım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

Minik Eymen'in ölmeden önceki son görüntüleri ARŞİV

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)