Minik Yakup'un esrarengiz ölümü

Minik Yakup'un esrarengiz ölümü

Eskişehir'in Seyitgazi İlçesi'ne bağlı Doğançayır Beldesi'nde mevsimlik tarım işçisi Şanlıurfalı ailenin geçen 12 gün önce çadırdan kaybolan oğlu 2.5 yaşındaki Yakup Bozkurt'un bu sabah belde yakınlarında cesedi bulundu.

Şanlıurfa'dan pancar tarlalarında çalışmak üzere Doğançayır Beldesi'ne gelen tarım işçisi Abdülrezzak Bozkurt'un oğlu Yakup, 8 Mayıs günü saat 14.00 sıralarında aile fertleriyle birlikte kaldığı çadırdan esrarengiz şekilde kayboldu.

GECE-GÜNDÜZ ARAMA YAPILDI

Bozkurt ailesinin fertleri çevrede aramalarına rağmen Yakup'u bulamayınca, diğer tarım işçileri de seferber oldu. Olayın güvenlik birimlerine intikal etmesinin ardından jandarma ve polisin başlattığı arama çalışmalarına Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın arama kurtarma ekipleriyle, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, AKUT ekipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı'na ait askeri helikopterle de havadan arama yapıldı. Yaklaşık 500 kişinin beldedeki 15-20 kilometrelik alanda geceli gündüzlü yaptığı aramalardan sonuç alınamadı.

Aradan geçen 12 gün sonra minik Yakup'un cesedi bu sabah belde yakınlarında baz istasyonlarının bulunduğu tepede bulundu. İlk bilgilere göre minik Yakup'un cinayete kurban gittiği ihtimali üzerinde duruluyor.