Mısır'da yolcu uçağı kaçırıldı
ensonhaber.com

Mısır'da yolcu uçağı kaçırıldı. İskenderiye - Kahire seferini yapan Mısır Hava Yolları'na ait bir uçak kaçırılarak Kıbrıs Rum kesiminde Larnaka şehrine indirildi.

GÜNEY KIBRIS RADYOSU: TERÖRİST DEĞİL, AŞIK

Mısır'da İskenderiye-Kahire seferini yapan yolcu uçağını kaçırıp Güney Kıbrıs'a indiren bomba yelekli hava korsanının, Rum Kesimi'nde yaşayan eski karısıyla görüşmek için bu eylemi yaptığı ve kendisinin bir profesör olduğu ortaya çıktı.

7 kişilik mürettebat ve 4 yolcu hariç herkes serbest bırakılırken, Rum kadın, korsanla görüştürülmek üzere Larnaka Havalimanı'na getirildi.

Mısır'da yolcu uçağı kaçırıldı
(Mısır Havayolları uçağını kaçıran İbrahim Samaha)

Mısır'da yolcu uçağı kaçırıldı VİDEO

UÇAKTA 60 YOLCU VARDI

Uçakta 5 mürettebat 50 yolcu olmak üzere 60 kişi bulunuyordu. Korsanla yapılan pazarlıklar sonucunda, kadın ve çocukların uçaktan inmesine izin verildi. AP haber ajansı uçaktan çıkışların yapıldığını belirtti. Uçaktan 20 kadar kişinin inmesine izin verildi.

UÇAKTA 11 KİŞİ KALDI

Mısır Havayolları resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, uçakta 4 yabancı yolcu ile 7 mürettebatın kaldığı açıklandı. Uçakta hava korsanı ile birlikte 12 kişi bulunuyor.

Mısır'da yolcu uçağı kaçırıldı

4 SAYFALIK MEKTUP VERDİ

Mısır uçağını kaçıran korsan, Arapça yazılı 4 sayfalık mektubu Rum Kesimi'nde yaşayan bir kadına verilmesini istedi. Buna göre, hava korsanı Arapça yazdığı mektupta Güney Kıbrıs'tan sığınma talep etti.

Mısır'da yolcu uçağı kaçırıldı

HAVALİMANINDAKİ TRAFİK DURDURULDU

Rum polisi kaçırılan uçağın indiği Güney Kıbrıs Larnaka Havaalanı'nı uçuşa kapattı. Rum polisi iyi niyet göstergesi olarak kadın ve çocukların serbest bırakılmasını istedi. Rum yetkili uçağı kaçıran kişilerin kadın ve çocukların uçaktan ayrılmasına izin verdiğini bildirdi.

KORSANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Mısır devlet televizyonunda yayınlanan haberde, hava korsanının kimliği İbrahim Samaha olarak açıklandı.

Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu, uçağı kaçıran kişinin terör eylemi için değil, Kıbrıslı eski eşiyle iletişim kurabilmek için bu eylemi yaptığını duyurdu.

ÜZERİNDE BOMBA VAR

Hava korsanının üzerinde bomba olduğu iddia ediliyor. Polisten, uçaktan uzaklaşması istenildi. Mısır Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ''Uçağın pilotu, üzerinde bomba düzeneği olan bir yolcu tarafından tehdit ediliyor'' dedi.

Mısır'da yolcu uçağı kaçırıldı
(Kaçırılan uçağın radara takılan son görüntüsü)

5 YABANCI YOLCU VE MÜRETTEBAT HARİCİNDE HERKES SERBEST BIRAKILDI

Üzerinde bomba bulunan hava korsanı uçakta bulunan Mısır vatandaşı olan tüm kadın, erkek ve çocukları serbest bıraktı. Uçakta şu anda mürettebat ile 5 yabancı yolcu bulunduğu belirtiliyor.

- İskenderiye'den Kahire'ye havalanan uçak şu an Larnaka Havalimanı'nda görülüyor. (Kırmızı çizgi uçağın planlanan rotasını gösteriyor.)

Mısır'da yolcu uçağı kaçırıldı

HAVA KORSANI TESLİM OLDU

Mısır uçağını kaçıran hava korsanı müzakereler sonunda önce rehineleri bıraktı ardından polise teslim oldu.

Mısır'da yolcu uçağı kaçırıldı

Mısır'da yolcu uçağı kaçırıldı

Mısır'da yolcu uçağı kaçırıldı