Moskova'da İdlib zirvesi
ensonhaber.com

Türkiye ile Rusya arasında İdlib görüşmelerinin ikincisi gerçekleştirilecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan zirve için Moskova'ya gitti.

Moskova'da İdlib zirvesi

KRİTİK ZİRVE

Heyet, ziyaret kapsamında ilk olarak Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve beraberindekilerle bir araya geldi.

Görüşmede, bölgesel güvenlik, Suriye'deki durum ve ikili iş birliği konularının ele alındığı öğrenildi.

Görüşmeye ilişkin açıklamada, "Şoygu ve Akar, bölgesel güvenlikle ilgili güncel konular, Suriye'deki durum ve askeri kurumlar düzeyindeki Türk-Rus iş birliği ile ilgili geçen hafta başlattıkları kapsamlı diyaloğa devam edecek" dendi.

Şoygu ve Akar'ın 17 Ağustos'ta Moskova'da yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsatan bakanlık, o görüşmede sığınmacıların eve dönmesi de dahil olmak üzere Suriye'deki insani durumun en kısa sürede düzeltilmesi konusuna özel önem verildiğinin altını çizdi.

PUTİN İLE GÖRÜŞME

Heyet, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından da kabul edilecek.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün Moskova'da bir araya gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı ve Rus mevkidaşları Sergey Lavrov ile Sergey Şoygu'yu Kremlin'de kabul edeceğini aktardı.

Peskov, "Putin Türkiye dışişleri ve savunma bakanlarıyla Rus mevkidaşları Lavrov ve Şoygu'yu Kremlin'de kabul edecek" ifadelerini kullandı.

Moskova'da İdlib zirvesi

Moskova'da İdlib zirvesi

SURİYE'DE SON: İDLİB OPERASYONU

Suriye'de 7 yıldır devam eden iç savaşın artık sonuna yaklaşıldı. Esad rejimine bağlı güçler son operasyon olan İdlib için harekete geçmede gün sayarken, İdlib'de sivillerin tahliyeleri de gerçekleştirilmişti.

Moskova'da İdlib zirvesi

Daha önce konuya ilişkin açıklama yapan Birleşmiş Milletler (BM), Suriye ordusu ve müttefiklerinin İdlib’te yürüttüğü harekatın büyük bir göç dalgasına yol açabileceği uyarısında bulunmuş, bölgede yaşayan 2,5 milyondan fazla sivilin ülkede gidebilecekleri bir yerlerinin kalmadığı ifade edilmişti.