Muharrem İnce'den adaylık açıklaması
ensonhaber.com

muharrem ince

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce CHP adaylığıyla ilgili soruya yanıt verdi; "Gerekli imza sayısını bulan kişi aday olur. Ben iddiamdan vazgeçmiş değilim ancak CHP'nin tüzüğnde ben aday oldum diye bir şey yok: Benden başka da adı geçen arkadaşlar var onlara da başarılar diliyorum."

Muharrem İnce'den adaylık açıklaması İZLE

Muharrem İnce'nin açıklamasından satır başları;

6 SEÇİMDİR KAYBEDEN CHP..

"1 Kasım öncesinde tek başına iktidar yoktu. Şu anda daha büyük olağanüstü durum var. Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum 6 seçimde kaybeden CHP 2019'da yaşayacağımız hangi 3 seçimi kazanacak. Hangi emarelerle başarıyla atlatacak. Ben göremiyorum. Önümüze başkanlık reformu gelirse Recep Tayyip Erdoğan 6 kez yendiği CHP'yi bir kez daha yenecek. 6 davayı kaybeden avukata dava verir misiniz?

TÜRKİYE'NİN CHP'YE İHTİYACI VAR

Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. CHP' nin de büyük bir değişime ihtiyacı var. Muhalefeti değiştirmemiz lazım başka da şansımız yok. Ülke elden gidiyor. Bu yönetim bu belaları atlatamaz. Söz vicdanların, sokağın olmalıdır. Ben il başkanlarını haklı buluyorum olağanüstü kongre yapılmalı.

Seçmeni ikna etmek önemlidiri delegeyi ikna etmek değil. Böyle bir yapı olamaz. Olağan kurultay da olacak delegelere de güveniyorum ama bu telaş neden? Neden bir değişim içerisindesiniz.

BAZILARININ KAYGISI KOLTUK OLABİLİR

Bizim kaygımız ülke. Bazılarının kaygısı koltuk olabilir.  Aleviler, cumhuriyetçiler, laikler kendini dışlanmış hissediyor.Biz amasız bir CHP'yiz. Tavır koyacak bir Cumhuriyet Halk Partisi'yiz.

Dindarlar başımızın üstünde ama laikliği savunamaz olduk. Ama diyerek ortalığı sulandırmaya gerek yok. Yunanistan'da Pasof'a bakın geleceğimiz hali görün.

(Aday olacak mı?) CHP kurultaylarında aday olunmaz, aday gösterilir.  Benden başka da adı geçen arkadaşlarım var onlara da saygısızlık, haksızlık etmek istemem."