Muhtarlar Beştepe'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Haziran'dan sonra ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlara hitap etti.

Erdoğan, konuşması sırasında Lozan Anlaşması'na tepki göstererek "1920'de bize Sevr'i gösterdiler. 1923'te Lozan'a razı ettiler. Bu mu zafer? Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Bağırsan sesimizin duyulacağı adaları verdik. Oralar bizimdi. Oralarda bizim hala camilerimiz var" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"ARAMIZA BİR DARBE GİRİŞİMİNİN GİRECEĞİ AKLIMA GELMEMİŞTİ"

"Toplantılarımızı başlattığımı 2015 yılının Ocak ayından bu yana muhtarlarımıza özellikle şunu ifade ettim, sizlerle bir araya gelmek için bu buluşmalar çok önemli dedim. Aramıza bir darbe girişiminin de girmeye çalışacağı aklıma gelmemişti.

Maruz kaldığımız ihanetler içinde bu darbe girişimi çok farklı yere sahip. Daha önce doğrudan biz hedef oluyorduk. Ülkemiz ve milletimiz yaşananlardan dolaylı olarak etkileniyordu. Bu defa bizimle birlikte bizzat milletimizin kendisi hedef alındı.

Erdoğan: Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı VİDEO

"MİLLET SOKAKLARA DÖKÜLÜRSE NE YAPARIZ DİYE DÜŞÜNMEDİLER"

Adını doğru koymak lazım, 15 Temmuz'da Türkiye örtülü bir işgal girişimine maruz kaldı. TSK içinde yuvalanan bir cuntanın eseri olmasından dolayı elbette bir darbe girişimidir. 15 Temmuz aynı zamanda bir terör saldırısıydı. Bunlar milletin imkanlarıyla bu işi başarırız zannediyorlardı. Ama bu millet şöyle ortaya çıkar, meydanlara dökülür, biz ne ne yaparız diye bunu düşünmemişlerdi.

Benim milletim çok yüzce bir millet. Çok aziz bir millet. Çılgın Türkler diyorlar ya işte o millet.

LOZAN MI ZAFER?

Benim milletim çok yüzce bir millet. Çok aziz bir millet. Çılgın Türkler diyorlar ya işte o millet. 1920'de bize Sevr'i gösterdiler. 1923'te Lozan'a razı ettiler. Bu mu zafer? Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Bağırsan sesimizin duyulacağı adaları verdik. Oralar bizimdi. Oralarda bizim hala camilerimiz var. Ama şu anda hala Ege'de kıta sahanlığı ne olacak diye konuşuyoruz. Hala bunun mücadelesini veriyoruz. İşte o anlaşmada masaya oturanlar sebebiyle. O masaya oturanlar o anlaşmanın hakkını veremediler. Veremedikleri için bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bu darbe başarılı olsaydı Sevr'i dahi arayacak noktada olurduk.

Eğer lider taşın arkasında saklanmazsa o millet dağın arkasına saklanmaz. O gece millemizle yürüdük. İstanbul'da milletimiz havalimanını kuşatmamış olsaydı FETÖ'nuın uçakları, tankları bize de ölüm kustururdu. Demek ki şehadet nasibimizde yokmuş ki bugün sizlerle buradayız. Ne mutlu o kutlu makama ulaşan kardeşlerimize.

Bu milletin ve bu devletin sabrını zorlayanların akıbetlerini öğrenmek istiyorsanız açın tarih kitaplarına bakın.

Darbe başarılı olsaydı Sevr'i dahi arayacak noktada olurduk VİDEO

"OHAL'İN UZAMASI İÇİN TAVSİYE VERDİK"

MGK'nın tavsiyesi, hükümetin kararı ve Meclis'in onayıyla 3 ay süreyle OHAL ilan edilmiştir. OHAL konusunu sağa sola çekmeye gayret edenler var. KHK, OHAL vs. bu uygulamaların sadece terörle mücadele ile sınırlı kalacağı daha ilk günden açıkça ifade edilmiştir. Biz geldiğimizde OHAL vardı ama ülkemizin belli yerlerinde sokağa dahi çıkamıyordunuz. Şimdi böyle bir şey var mı? Günlük hayatın işlemesinde bir güvence var. Geçen iki ayı aşkın sürede OHAL tam da bu şekilde terörle mücadelenin etkinliğini artırma amacıyla uygulandı. FETÖ ile ilgili mücadelede, diğer terör örgütleri ile ilgili mücadelede bizim hızımızı artırıyor. 3 aylık sürenin yeterli olmayacağı görülüyor. 3 ay daha uzaması MGK'da tavsiye edildi. Hükümetimiz de gerekli değerlendirmeleri yapacaktır"