Murat Hazinedar'ı karşılayan işçiler CHP gündeminde
ensonhaber.com

Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka'nın CHP'den ihracına yol açan "Atatürk'ü kim indirdi" tartışmalarının ardından, bir 50 gün daha sürecek yeni bir tartışmanın kapısı da aralandı..

CHP'DE YENİ TARTIŞMA, İŞÇİLERİ ORAYA KİM GETİRDİ

Umre dönüşünde yüzlerce işçi tarafından kendini havaalanında karşılatan CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, partide tartışmalara yol açtı.

Murat Hazinedar'ı karşılayan işçiler CHP gündeminde

PARTİ YÖNETİMİ RAHATSIZ OLDU

Genel Merkez, işçilerin havalimanına götürülmesini yakın takibe aldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Hazinedar’a tepki gösterdi ve “İşçilerin oraya götürülmesi doğru değil, görünce çok ciddi rahatsızlık duydum” dedi.

Murat Hazinedar'ı karşılayan işçiler CHP gündeminde

MİTİNG GİBİ 'UMREDEN DÖNÜŞ'

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, iki hafta önce Umre’ye gitmiş ve dönüşünde havalimanında kendisini, aralarında taşeron belediye işçilerinin de olduğu yüzlerce kişi karşılamıştı. İşçilere hitaben konuşma da yapan Hazinedar, fotoğraflarını da sosyal medya hesabından paylaşmıştı. İşte bu görüntüler parti yönetiminin tepkisine neden oldu.

RAHATSIZ OLDUM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CNN Türk ekranlarında Umre’den dönüş görüntülerini eleştirdi. CHP’li Özel, şunları söyledi: “Ben şimdi nasıl Soma’daki işçilerin, nasıl Manisa’daki AKP mitingine kendi iradeleriyle gittiklerine inanmıyorsam, o işçilerin de kendi iradeleriyle Umre’den başkan karşılamaya gittiklerine inanmıyorum. O işçilerin oraya götürülmesi de doğru değil. Bu işlerle ilgilenen partinin organı oraya bakmalıdır ve baktıklarını da biliyorum. Çok ciddi rahatsızlık duydum görünce. Kendi kendine dönmeliydi bu da haber olmamalıydı.”

Murat Hazinedar'ı karşılayan işçiler CHP gündeminde

PANKARTLI KARŞILAMA

28 Şubat’ta dönüş yapan belediye başkanı, işçilerin, “Alınteri ve emege değer veren Türkiye’nin yükselen Beşiktaş Belediye Başkanı Sn Av. Murat Hazinedar hoş geldiniz” pankartı ile karşılanmıştı. Hazinedar da işçilerin karşılamasından duyduğu memnuniyeti dile getirip ”Kutsal topraklardan İstanbul’a döndük. Emekçi kardeşlerim beni havalimanında karşıladılar, çok mutlu oldum. Bu yolculuk uzun bir yolculuk emekçi kardeşim. Bu yolculuk özgürlükçü düşünceyi Türkiye’ye yayma yolculuğudur” demişti.