Mursi'nin naaşının nerede olduğu bilinmiyor
AA

Mısır'da Temmuz 2013'te, askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan ve bugün kamuoyunda "Hamas adına casusluk" olarak bilinen dava için hakim karşısına çıkarılan 67 yaşındaki Mursi, mahkeme salonunda vefat etti.

NAAŞININ NEREYE GÖTÜRÜLDÜĞÜ BİLİNMİYOR

Muhammed Mursi'nin avukatı Abdulmunim Abdulmaksud'dan, son dakika açıklaması geldi. Abdulmaksud, Mursi'nin naaşının nereye götürüldüğüne dair bilgilerinin olmadığını belirtti.

SALONDAN SEDYE İLE TAŞINDI

Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mursi, mahkeme salonundan sedye ile taşındı, naaşının nereye götürüldüğünü bilmiyoruz." dedi. Mursi'nin avukatı, ölüm sonrası prosedürleri takip ettiklerini dile getirdi.

MISIR YÖNETİMİNE YAKIN GAZETE: HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Mısır yönetimine yakın El-Yevm es-Sabi gazetesi ise Mursi'nin naaşının gerekli işlemler için hastaneye sevk edildiğini aktardı.

Mursi'nin naaşının nerede olduğu bilinmiyor

AİLE KABRİSTANINA GÖMÜLMESİNE RET

Muhammed Mursi'nin ailesi, naaşın aile kabristanına defnedilmesi yönünde talepte bulunmuştu. Ancak bu talep, Mısır'ın darbeci makamlarınca reddedildi.

ŞEHİR MEZARLIĞINA GÖMÜLECEK

Mısır Emniyeti'nden konuya ilişkin açıklama geldi. Cenazenin defni için izin verildiği belirtilirken, naaşın  Kahire-Medinet Nasr’daki mezarlığa defnedileceği açıklandı.

Güvenlik gerekçeleriyle defin işleminin yarın saat kaçta gerçekleştirileceği açıklanmazken, sokaklarda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca Mursi'nin cenazesine yalnızca iki oğlunun katılabileceği açıklandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)