Mustafa Kemal de yeniçeri üniforması giymişti

ENSONHABER.com/HABER ANALİZ Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Ankara ziyareti sırasında bir fotoğraf dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mahmud Abbas'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir törenle karşıladı.

Mustafa Kemal de yeniçeri üniforması giymişti

SARAYDA 16 TÜRK DEVLETİ ASKERİ

Bu tören sırasında iki ülkenin istiklal marşları okunurken, tören bitiminde Erdoğan ile Abbas 16 Türk devletini simgeleyen askerlerin yer aldığı karede bir fotoğraf çektirdi. Bu uygulama Cumhurbaşkanlığı'nda bir ilk olarak tarihe geçti. Buna göre ilk kez Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 ülkenin askerleri temsilen de olsa sarayda yer alıyordu.

Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı resmi törenle karşıladı

TWİTTER'DA TEPKİ VERDİLER

Bu fotoğrafın ajanslara düşmesinin hemen ardından özellikle sosyal medyada adeta bir linç kampanyası başlatıldı. Aralarında Osmanlı askerlerini temsilen yeniçeri üniformalı bir askerin de bulunduğu askerler Erdoğan'ın arkasında yer alarak fotoğraf karesine girdi. Söz konusu fotoğraf üzerinden hem Erdoğan hem de Ak Parti'nin "CUMHURİYET KARŞITI" olduğuna yönelik yorumlar birbiri ardına yapıldı, o bilinen "Cumhuriyet'i yıkacaklar" kampanyası yeniden servise sokuldu.

Mustafa Kemal de yeniçeri üniforması giymişti

ATATÜRK DE YENİÇERİ ÜNİFORMASI GİYMİŞTİ

16 Türk devleti askeri üzerinden Erdoğan'ı eleştirenler Atatürk'ün bugünkü Bulgaristan'ın başkenti Soyfa'da giydiği yeniçeri üniformasını akıllarına getiremedi. 11 Mayıs 1914 yılında çekilen bu fotoğrafta Mustafa Kemal Atatürk bir yeniçeri üniformasıyla Sofya'daki kıyafet balosuna katıldı. O üniforma o gece balonun en güzel kıyafeti seçildi.

BULGARİSTAN'A OSMANLI MESAJI

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Bulgaristan'ın bağımsızlığını kazanmasından 6 yıl sonra, ülkenin başkentindeki baloya yeniçeri kıyafetiyle katılması kuşkusuz bir mesajdı.

YENİÇERİ ÜNİFORMASINDAN GOCUNMADI

Daha sonraki yıllarda Osmanlı İmparatorluğu'na resmen son verecek olan kişi, yani Mustafa Kemal Atatürk yeniçeri üniformasıyla Soyfa'da baloya katılmaktan çekinmemiş, hatta bunun için 2 gün önceden kıyafeti İstanbul'dan istemişti.

Mustafa Kemal de yeniçeri üniforması giymişti