Myanmar ordusuna ait askeri uçak düştü
AA

myammar

Myanmar Ordu Komutanı ve havayolu kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre, Myanmar ordusuna ait bir uçak, Myeik ve başkent Yangon arası seferini gerçekleştirirken içindeki 116 yolcuyla birlikte kayboldu.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Myanmar Başkomutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yerel saatle 13:35’te, uçağın Davei şehrini 35 kilometre kadar geçtikten sonra aniden uçakla iletişim kesildi.” denildi.

ASKERLERİN AKRABALARINI TAŞIYORDU

Açıklamada, kaybolduğu sırada Andaman Denizi üzerinde seyrederen uçağı arama çalışmalarına gemiler ve uçakların katıldığı da bildirildi. Havalimanından bir kaynak uçağın 11 mürettebat ve 105 yolcu taşıdığını bildirdi. Yolcuların, ağırlıklı olarak, sahil bölgesinde görev yapan askerlerin akrabalarından oluştuğu tahmin ediliyor.

MYANMAR ORDUSU: UÇAK DÜŞTÜ

Myanmar ordusu, bugün içindeki 120 kişiyle kaybolan uçağın, ülkenin güney sahili açıklarında düştüğünü açıkladı.

Güney Askeri Bölge Komutanlığından adı açıklanmayan bir yetkili, askeri personel ve ailelerini taşıyan uçağa ait bazı parçalarının bulunduğunu belirtti.

Yetkili, "Myeik'deki Shin Maw sahili yakınlarında uçağın bazı parçalarını bulduk. Dolayısıyla uçağın denize düştüğüne inanılıyor." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)