Myanmar'da TRT World ekibine 2 ay hapis cezası
ensonhaber.com

Myanmar'da yaşananları görüntülemek suçundan gözaltına alınıp hapse atılan AA muhabiri TRT World ekibinin mahkemesi başladı. Mahkeme gazetecilere 2 ay hapis cezası verdi.

Myanmar'da TRT World ekibine 2 ay hapis cezası

ARAKAN ZULMÜNÜN TANIKLARI MAHKEMEDE

Geçtiğimiz aylarda Arakanlıların dramını ve bölgede yaşanan zulmü görüntülemeye çalışan TRT Wolrd kameraman ve muhabiri, ellerindeki verilere el konulup imha edilerek tutuklanmıştı. Bugün mahkemede hakim karşısına çıkartılan basın mensupları, duruşma salonuna elleri kelepçeli ve yoğun güvenlik önlemleri altında getirildiler.

Myanmar'da TRT World ekibine 2 ay hapis cezası

Karar duruşmasında son sözü söyleyen hakim, gazetecileri 2 aylık hapis cezasına çarptırdı.

3 YILA ÇIAKARTILABİLİR

Sann Aung, gazetecilerle sürücünün yasalar uyarınca ikişer ay ağır hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. Emniyet yetkilisi Sann Aung, söz konusu kişilerin, İthalat ve İhracat Kanunu çerçevesinde ülkeye izinsiz olarak drone sokmak suçlamasından da 16 Kasım'da tekrar hakim karşısına çıkacaklarını söyledi.

Suçlu bulunmaları halinde sanıklar, 3 yıla kadar hapis ya da para cezası alabilecek.

ARAKAN: KAPALI KUTU

Arakan'da yaşanan zulüm, bölgedekiler de dahil olmak üzere kimse tarafından net olarak bilinemiyor. Yalnızca görgü tanıklarının ifadeleriyle izah edilebilen yaşananlar, bölgeye basın mensuplarının girişine izin verilmemesi nedeniyle kapalı kutu haline geldi.

Myanmar'da TRT World ekibine 2 ay hapis cezası

Myanmar hükümetinin bölgedeki etnik temizliği, izolasyon yöntemi ile uluslararası hiçbir mecrada duyurmaması, yaşananların ne kadar endişe verici boyutta olduğunu gözler önüne seriyor.

Bu zamana kadar 700 bin'e yakın Müslüman, Bangladeş'e göç etmek zorunda kalmıştı.