Nabi Avcı: 5. sınıftan itibaren isteyen uygulayabilir

Nabi Avcı: 5. sınıftan itibaren isteyen uygulayabilir

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yapılan düzenlemeler ve doğuda yakılan okullarla ilgili konuştu, "Provokasyon bekliyorum. İmam Hatip ortaokullarında zaten bu uygulanıyordu. 5. sınıftan itibaren isteyen herkes bunu uygulayabilir. Okul yakmak terördür. Okul yakmak halk düşmanlığıdır. Özel okul açmak için MEB'e başvurular en geç o yılın Eylül ayında yapılmalı" dedi.

Bakan Avcı şunları söyledi;

LİSE ÖĞRENCİLERİNİ İLGİLENDİREN BİR UYGULAMA

"Belli orta okullarda ve liselerde zaten var olan bir uygulama. Bazı velilerden ve öğrencilerden gelen talepler üzerine, kapsam genişletilmiş oldu. Anaokul ve ilkokullar söz konusu değil. Bu yönde yapılan haberler de doğru değil. Bu daha çok lise öğrencilerini ilgilendiren uygulama."

Nabi Avcı'dan okullarda başörtüsü açıklaması İZLE

5. SINIFTAN İTİBAREN İSTEYEN ÖĞRENCİLER FAYDALANABİLİR

Başörtüsünün İmam hatip orta okullarında zaten uygulandığını söyleyen Avcı, "Artık 5. Sınıftan itibaren isteyen öğrenciler faydalanabilir" derken, örtünmenin kriteriyle ilgili soru karşısında da şunları söyledi: "Provokasyonlar beklemiyor değilim. Bazı okullarda çarşaflı öğrencilerin fotoğrafları çekilecek. Çarşaflı öğrencileri anaokullarına sokarak daha önce yapılan şeyler bunlar. İşin doğal akışı içinde bunlar olmaz. Yapılan, belli düzeydeki öğrenciler için engellerin kaldırılmasıdır" şeklinde konuştu.

OKUL YAKMALAR APAÇIK PROVOKASYON

Bakan Avcı’ya, diğer bir gündem maddesi Kürtçe okullar meselesi de soruldu. Okul yakmanın sonuç getirmeyeceği vurgusu yapan Avcı, konuyla ilgili şunları söyledi: "Okul yakmalar apaçık provokasyon. Bölge halkının da iyi bildiği gibi, yapılanların halk düşmanlığıdır, vatandaşların haklarını gasp etmektir. Söyleyeceklerim üzerinden tartışma başlayacak, 'müracaat ettik, bakanlık bahane üretiyor' denecek ama yasal bir zorunluğu hatırlatmak isterim. Özel okul açmak için yapılacak müracatların, en geç o yılın 1 Eylül tarihine kadar yapılması gerekiyor. Yasa bunu söylüyor. O yüzden, pekçok ildeki müracatları tarihi geçirdikleri için kabul edemedik. Bunlardan biri de, Başakşehir’deki Tayyip Erdoğan okuludur. Ortada yasal bir düzenleme var. Bakanın yetkisinde bir şey olsa düşünülebilir ama böyle değil."