Nevşehir'de Japon turistlere saldırı

Nevşehir'de Japon turistlere saldırı

Nevşehir'in Göreme beldesinde bıçaklı saldırıya uğrayan 2 Japon kadın turistten biri öldü, diğeri yaralandı.

Nevşehir'in Japon turistlerin Türkiye'deki en gözde tatil yeri olduğu ve Japonlar'ın ise dünyanın en sakin milleti olduğu biliniyor. Yaşanan bu olay için soruşturma başlatılırken, Japon kadın turistlere tecavüz ya da gasp amacıyla saldırıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Şimdi ise Kapadokya turizminin bundan nasıl etkileneceği konuşuluyor.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRSİZ

Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğradı. Kurkiharac aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Teramatsu bölgede yürüyüş yapan diğer turistler tarafından bulundu.

Turistlerin yetkilileri bilgilendirmesinin ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, Teramatsu'yu olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Olay çok yönlü soruşturuluyor.

VALİ'DEN AÇIKLAMA VAR

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, yaptığı açıklamada, “Bugün öğle saatlerinde jandarma 156 ihbar telefonuna yapılan ihbar sonucunda iki Japon turistin Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde bıçaklandığı ihbarı alındı” dedi. Olay yerine varıldığında bir turistin öldüğü, birinin ise yaralı olduğu bilgisi elde edilmiş. Yaralı turist Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı ve şu anda ameliyatta. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığımız tarafından soruşturma başlatıldı. Olayın fail ya da faillerinin yakalanması için jandarma ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu.